Transatlanterna lämnar – Svenska Leksand!

2017-04-14

Jag hade en viss förhoppning om att Transatlanterna skulle stanna men så verkar inte fallet vara. Om jag fått rätt information så kommer varken Èric Castonguay, Ben Youds eller Joe Piskula att representera Leksand kommande säsong. Lite synd då jag är övertygad om att alla tre skulle vara en tillgång för vilket lag som helst i HockeyAllsvenskan.

Som det är i nuläget så är Leksand ett svenskt lag. Tanken kittlar att spela HockeyAllsvenskan med enbart svenska spelare. Frågan är?

  • Är det möjligt?
  • Kostar det mer att spela svenskt?
  • Hur blir slagstyrkan?

Senast Leksand spelade med enbart svenska spelare var säsongen 1998/99. Nu är det inte riktigt sant då Jens Nielsen spelade i Leksand och Jens har danskt pass och kom till Leksand som 18-åring, men ganska nära helsvenskt i alla fall.

Undra om det är något lag i de två högsta serierna i Sverige som spelat med enbart svenska spelare efter detta? Tveksamt men jag är inte säker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *