Colosseum – Ett mästerligt byggnadsverk

21 april 2017, Rome, Italy

Frukost på Kastrupp

21 april är det återigen dags för att resa till Rom vilket blir min femte gång jag besöker Rom. Väckning tidigt då tåget lämnar Kalmar C 05.00 så klockan ringer redan kl. 04.00. Byte i Alvesta och allt går som planerat. Ankommer till Kastrup i Köpenhamn på utsatt tid kl. 08.33 vilket är bra. Mina reskamrater ansluter 40 minuter senare då dem reser med bil, Fredrik Karlesand från Trummenäs, Andreas Eliasson från Bräkne-Hoby och Bengt Erik Ingemansson från Karlshamn.

Vi checkar in i automat och eftersom vi reser med endast handbagage tar vi sikte på säkerhetskontrollen direkt. Väl igenom utan problem tar vi en runda gena Taxfree innan det är dags för frukost.

10.50 bordar vi planet som ska ta oss ner till Rom och Fiumicino flygplats och vi lättar från Dansk mark kl. 11.25. Vi möts av ett härligt väder när vi landar kl. 13.30, soligt och kanske 18 grader i skuggan. Buss, taxi eller tåg in till hotellet? Vi bestämmer oss för en shuttle som endast kostar 1€ mer per person och då kommer vi ända till hotellentrén. Bra val.

Colloseum

Eftermiddagens äventyr blir att kolla in Colloseum, en gammal byggnad som börjad byggas för 1 947 år sedan och som stod färdig 10 år senare. Det har onekligen hänt en hel del med byggnaden under nästan 2 000 år. På vägen till Colloseum intar vi en lunch och pizza är det som förgyller min lunch.  Colloseum är lika mäktig denna gång som tidigare år och vi går runt och förundras över hur dem byggde denna byggnad för så många år.

Eftersom vi är reströtta satsar vi på tidig middag och vi äter några kvarter från hotellet. Vi beställer in samma förrätt med bland annat krabba men det är i ärlighetens namn en besvikelse då det bara är Fredrik som får klor med innehåll. Köttet däremot smakar bra.

22.45 är det tack och gonats för denna den första dagen.

SAS SK681 tar oss ner till Rom

Lunch i skönt väder

Colloseum i sikte

Colloseum, uppförd mellan 70 och 80 e.Kr

Kejsar Vespasianus började bygget som slutfördes av hans son Titus

Sophanteringen finns det mer att önska av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *