Gameday

söndag 23 april 2017, Rome, Italy

Matchbiljett

Även denna dag vaknar vi kl. 08.00 och äter frukost. 09.45 sätter vi oss i en taxi som ska köra oss till Vatikanen och vi får oss verkligen en taxiresa att minnas. Det går verkligen undan på Roms gator och på några lite bredare vägar, dock inte stora far vi fram i 110 km/h.

Framme vid Vatikanen är det som vanligt mycket folk och det är bara att ställa oss i kön för att komma i i Peterskyrkan. Det tar 35 minuter att komma in och innan vi är inne har vi visiterats, passerat säkerhetsbågar mm. Inne i kyrkan njuter jag av alla konstverk, storleken på allt, helt otroligt. Kyrkan invigdes för nästan 400 år sedan 1626.

Lite efter 12.00 tar vi sikte på Olympiastadion och nu lämnar vi kartan som jag fick på hotellet så det blir att gå på känsla. Detta går bra och framme vid arenan är det lunch som gäller men det visar sig inte så enkelt. Vi får helt enkelt gå över floden Tibern för att hitta bra lunchställen men innan vi hinner över får Andreas syn på en restaurang som ligger på västra sidan av floden som ser trevlig ut och vi vänder tillbaka. Restaurangen ligger väldigt fint utmed floden och serverar en utsökt lunch.

Matchstart är kl. 15.00 och vi lämnar restaurangen 14.30. Att komma in på arenaområdet är en procedur i sig och som icke Italienare krävs att visa pass som överensstämmer med biljetten och vid grindarna in till stadion är det samma procedur igen och då scannas biljetten av också. Vi ska se Lazio – Palermo och jag har förvarnat Andreas och Bengan om att det kan bli målsnålt vilket inte alls är ovanligt i Italien. Vi hinner inte in på arenan för att se när dem släpper örnen men det är bara att gilla läget. Vi har bra platser men lite högt. Lazios intro inför matchen är häftigt och alla supportrar sjunger kraftfullt med.

Matchen börjar och redan i 8:e minuten tar Lazio ledningen och minuten efter kommer 2-0, båda målen genom Immobile. Vi är nöjda med att i alla fall få se två mål men det är bara början. 3-0 kommer i 21:a minuten, 4-0 i 24:e och 5-0 i matchminut 26 och Keita har gjort hattrick. Efter paus flyttar vi ner lite längre på läktaren och Palermo rivstartar och gör direkt 5-1 och 5-2 genom Rispoli i 47:e respektive 51:a minuten. Crecco fastställer slutresultatet till 6-2 i 90:e minuten. Nöjda lämnar vi stadion över att fått se 8 mål i Italiensk fotboll, inte illa.

Vi lämnar Olympiastadion och följer med i strömmen in mot centrum. Vi går via Piazzale Flamino och vidare till Piazza del Popolo där vi tar ett stopp och avnjuter en kall dryck samtidigt som vi tittar på allt folk som är i rörelse. Någon timma senare tar vi en taxi till hotellet och snart är det dags för middag.

Kvällens middag äter vi runt hörnet på hotellet på rest Mangrovia och det är helt klart bästa middagen vi äter i rom. I morgon är det returresa till Sverige.

23:30 är vi nöjda och återvänder till hotellet. Go Natt!

Peterskyrkan

Peterskyrkan

Vaktpostering

På väg till arenan, grönt och fint

Olympiaområdet vid arenan

Olympiastadion i Rom

Bra stämning på Lazios fan

Slutresultatet 6-2 och sista målskytt fick inte rum på infotavlan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *