Hemresa

måndag 24 april 2017, Rome, Italy

Samma procedur som tidigare morgnar, väckning 08.00, frukost och lite egen tid innan vi ska ta oss till flygplatsen.

10.30 lämnar vi hotellet för att en taxiresa till Fiumicino, vi checkar, går igenom säkerhetskontrollen för att straxt därefter konstatera att vår flight SK682 är försenad till 14.50. Vad göra? Joo… bara att vänta. Vi äter en bra lunch innan det är dags att borda planet. Väl ombord får vi veta att vi tilldelats en slottid med det är knappt med tid och det tar en evinnerlig tid för alla att komma på plats, några har inte speciellt bråttom. 15.20 får vi veta av piloten att vi missat slottiden och får vänta till nästa slottid som är om cirka 20 minuter. 15.40 knuffas vi ut från gaten och 10 minuter senare lättar vi. Jag kan bara konstatera att det kommer att bli tajt att hinna med mitt tåg som ska gå 17:06 från Kastrup. Hjulen tar mark 16:50 och oturligt nog är det långt att taxa in till ankommande gate. Vi tackar för en trevlig resa och jag satsar på att tåget är försenat och springer mot utgången och spår 1. Nere vid spåret står ett tåg men det är tåget till Göteborg och jag får reda på av en tågvärd att Öresundståget till Kalmar gick för tre minuter sedan. Skit också.

Bara att återvända upp till hallen och där möter jag Fredrik, Andreas och Bengan. Dem tar Karlskronatåget 17.46. Jag bokar ny tågbiljett med SJ med X2000, avgång 18.33 med byte i Alvesta. Allt ser lovande ut upp till Visslanda där det är tvärstopp p.g.a. spårarbete. Vi står stilla i 17 minuter för att invänta mötande tåg och föga imponerande är det mötande tåget ett godståg. Där rök bytet till Kalmartåget som kommer från Göteborg och det är det sista tåget som SJ kör till Kalmar. Samtliga som ska till Kalmar bokas om till Öresundstågen som avgår 21.38 från Alvesta. Riktigt snöpligt. 23.01 rullar tåget in på Kalmar C, kraftigt försenat mot vad jag förväntat mig.

Sammanfattningsvis en riktigt trevlig resa i gott sällskap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *