Jesper Ollas visar hjärta

2017-05-09

1 målvakt, 6 backar och 9 forwards, det är truppen i nuläget. det saknas en eller två målvakter, två backar och fyra-sex forwards. Mikael Karlberg letar spetsbackar och offensiv spets i form av målgörare.

Skärmdump från LIF TV

Jesper Ollas visar moral och Leksandshjärta och väljer att spela kvar på sitt kontrakt, så gör även Patrik Norén, Tobias Forsberg och Martin Karlsson vilket är bra. Anton Karlsson var med när vi tog steget upp för drygt ett år sedan återvänder och siktet är att göra en repris kommande säsong. Anton har signerat ett kontrakt som gäller 1+1 år. Johan Olofsson väljer att flytta söderut till Malmö för spel i SHL men risken är att girigheten i att spela SHL blir till att nöta bänk, läktare eller att bli utlånad till en klubb i HockeyAllsvenska, synd då Johan hade varit en spetsspelare i Leksand. 12 spelare (inkl. juniorer med mycket speltid) från SHL-truppen är kvar vilket är bra, så var inte fallet när vi åkte ur 2014/15 då endast tre spelare stannade kvar och Modo drabbades av samma scenario när Leksand spelade bort deras SHL-plats. Som synes är Leksand fortsatt svenskt (Arntzen är Norrman men spelat i Leksands juniorlag) och det är bra, tänk om vi kan spela svenskt kommande säsong.

Mattias Ritola väntar fortfarande med besked var han kommer att spela kommande säsong och även Johan Porsberger verka vela. På något sätt är det konstigt med Mattias som återvände till Leksand med sikte att spela karriären ut i klubben. Ritar Mattias och Johan på är det helt klart två spetsspelare. Två andra blivande spetsspelar är juniorerna Emil Bemström och Rickard Hugg som gjort riktigt bra ifrån sig när dem spelat i representationslaget. Skulle pusslet fyllas på med dessa fyra spelare återstår förmodligen två backar och två forwardsplatser att fylla ut. Fylls dessa på med kvalité ser det riktigt bra ut och ritar Henrik Haukeland på för kommande säsong är även målvaktssidan helt okej.

Leksand ändrar om lite i sin organisation och främst märks det i sportrådet där Fredrik Jax kommer att lämna sin post sista juni. Det innebär att Mikael Karlberg får än mer ansvar för hur truppen formas framöver. Krister Sik fortsätter som spelaransvarig (kommunikatör) och kommer med all säkerhet att ha en viktig roll mellan spelare och tränare, förmodligen även med övriga i klubbledningen.

Träningsmatcherna börjar också att ta form då fem matcher är klara. En eller möjligen två till matcher bör bokas upp och spelas innan serien drar igång. Premiäromgången har läckt ut och stämmer det så spelas två matcher 19 september och fem dagen efter. Leksands premiär skulle om det stämmer spelas 20 september hemma mot Södertälje. Stämmer spelprogrammet som läkt ut så är det inte så många roadtrip i landet och inte heller många back to back. Hörde att Krister Sik inte var så nöjd med att det inte är roadtrip och det av två anledningar, det skapar harmoni i truppen och att åka mer buss kostar en hel del pengar, samt att det säkert tar på humör och kraft att konka runt på de svenska vägarna.

Lagbygget med lite data

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *