Svenska Leksand

2017-05-15

Svenska Leksand

Fler spelare visar hjärta för klubben då Mattias Ritola, Johan Porsberger och Jon Knuts förlänger. Mattias Ritola signerade ett kontrakt som gäller till säsongen 2020/21, Johan Porsberger 1+1 år vilket är bra. En riktigt bra målvakt kommer att spela kommande säsong på lån från Malmö är Tex Williamsson som var en av de absolut bästa målvakterna i HockeyAllsvenskan säsongen som gick då han vaktade buren i Pantern. Idag blev det dessutom klart att David Åslin återvänder till Leksand efter två säsonger i Rögle.

Truppen tar form

Truppen börjar närma sig klar då 21 spelare är under kontrakt och glädjande är att det satsas på svenska spelare. Det återstår att fylla på med två backar, varav en lär vara vikt för en junior från egna ledet och en storväxt back, på forwardssidan bör det rimligtvis finnas en öppen plats för en riktigt vass forward och då gärna en center. Med två målvakter i laget är det förmodligen en från juniorlaget som tar den tredje spaden. Imponerande är att 15 spelare följer med ner i HockeyAllsvenskan och tar sitt ansvar och lika imponerande är att tre spelare i Mattias Nilsson, Anton Karlsson och David Åslin återvänder till Dalarna och Leksand. Tolkar det som att dem trivdes i klubben innan dem lämnade samt att dem vill vara med på resan till SHL.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *