Vår vackra huvudstad

Ladugårdslandsviken och Sveavägen från Djurgårdsbron

fredag 26 maj 2017, Stockholm, Sweden

Vi har satt klockan på väckning 08:00, nu ska vi göra stan! Vi börjar med frukost och tar sikte på hissen då jag hör receptionen från trapphuset. Vi tar trappen ner och det visar sig att vi på på första våningen, inte sjätte. Konstigt, hotellrum som startar på nr 6 borde ligga på våning 6. He He, ganska kul.

Vi går Kungsgatan mot Stureplan, tar Birgerjarlsgatan ner mot Strandvägen och tar sikte på Djurgården. Tanken vara att kolla in på Vasamuseet men det var riktigt långa köer så det får bli en annan gång. Det får bli ABBA museum och Skansen men innan vi går in hinner vi med att äta en toffla med sylt och grädde.

Christina inne på ABBA museet

ABBA museet tilltalade både mig och Christina och vi tillbringade nästan två timmar inne på museet.

Att Skansen var så stort och kuperat hade jag ingen aning om. Väldigt trevligt att strosa omkring bland historien som är uppbyggd med olika gamla teman hur svenskarna levde förr i tiden. Kollade även på Nordiska djur som finns i parken och riktigt kula att få se Lodjur. Katter är allt intressant att se. Lite besviken att det inte var fler djur är jag dock.

Lokatt på Skansen

På väg från Skansen går vi förbi Nordiska museet och vidare ut på Strandvägen. Slottet är nästa mål. Kungliga Slottet i Syockeholm är en vacker och stor byggnad men gamla anor. Livrustkammaren är intressant att besöka och alla dessa gamla kungakläder.

Efter slottet knallar vi runt i Gamla Stan och njuter av det fina vädret. Hungern tränger på och vi ska käka tidig middag halv sex. Restaurang Agaton får den äran och vi tilldelas ett bord inne men vi vill hellre sitta vid ett bord utanför. Jag frågar lite skämtsamt om det är okej att ta närmsta vägen men det skämtet är inte uppskattat av servitrisen. Vi tar den riktiga vägen via entrén och får med oss menyn ut. Efter 20 minuters väntan utan att se röken av servitrisen tröttnar jag på att vänta och vi går till en annan restaurang. Kornhamnstorg No 53 får det bli. Vi tilldelas per omgående ett bord utomhus och får beställa dryck och det vi ska äta efter någon minut, skillnad på service. Pizzan vi beställer är riktigt god och ölen resp. vinet smakar också bra i det fina vädret.

Mätta och belåtna strosar vi vidare i Gamla stan, en svalkande mjukglass slinker ner innan vi går vidare upp ot hotellet via Sergels torg. Att vila våra trötta fötter och ben en halvtimma är skönt innan vi tar en ny runda på Sveavägen och kvällen till ära är det cruising på Sveavägen och det visas upp väldigt fina Amerikanska bilar från svunnen tid. Bilarna är inte bara fina, det är många också. Under cruisingen hinner vi med att klämma en korv med bröd på en korvmoj.

Trötta och nöjda med denna dag är vi åter på hotellet.

Christina på Skansen

Kungliga Slottet

Livrustkammaren

Karl XII uniform

Karl XII:s hatt och handskar

Gustav II Adolfs häst

Svalkande ryck på Kornhamnstorg No 53 Gamla Stan

Crusing på Sveavägen

Crusing på Sveavägen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *