Krasch Ride

2017-08-29

Jaha, då har jag testat på att gå i backen oxå. Inget vidare behagligt i ca. 30 km/h 🙁

Rumpan mår inte bra

En riktigt blåsig (>11 m/sek i snitt) runda med tuffa kastvindar som slutade med en åktur på baken i ca. 30 km/h känns ordentligt. Michael och jag trampade på i bra fart och det känns riktigt bra men slutade i rejäl vägsyn. En kastvind och vips så träffar mitt framhjul Michaels bakhjul och kraschen är ett faktum. Framhjulet kastas direkt till höger och jag har inte en chans att undvika kollisionen. Michael märker som tur är inget och efter 50 meter vänder han sig om när han hör min krasch och kan konstatera att denna runda är över. Jag far i backen med blixtens hastighet och hinner inte ens släppa styre vilket kanske är tur, skorna klickar ur som på slalomskidor och jag åker på baken i säkert 10 meter vilket inte är speciellt skönt. Cykeln voltar runt och stannar mitt på vägen. Snittade 30,3 km/h trotts krasch.

Kraschdata

Efter detta tar vi raka vägen hem och hojen känns allt annat än bra. Vid min ockulära besiktning är det en hel del skador på cykeln, styre, pedaler, sadel och en rejäl skada på ramen. Cyklar trotts detta hem men det vibrerar bra och bakhjulet är skevt. Kommer att lämna in cykeln för att få en klarhet i vad som inte är som det ska. Ett samtal till försäkringsbolaget är på sin plats.

Jag har trotts allt tur som ”bara” skadat skinkan men det är inte speciellt skönt. Känns som det är färdigcyklat några dagar framöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *