F1 med regn

lördag 02 september 2017, Milano, Italy

Lördagen är kvalets dag men tyvärr är det även regnets dag. Frukost på hotellet som är som en hotellfrukost i sydeuropa är i allmänhet men till belåtenhet. Det finns det som krävs för att bli mätt och vad mer kan önskas.

09:00 är det avfärd med buss mot Monza Autodrome för dem som vill. Regnar gör det och vi lämnar bussen 09.50 och der regnar än mer mot tidigare. Lite rörigt att hitta rätt och det är ett evinnerligt flippande på biljetten, blipp in och blipp ut, hela tiden skulle biljetten visas. Skulle vi äta eller dricka, dags att flippa biljetten, wc-besök? jo dags att flippa biljetten. Tror jag blippar minst 30 gånger.

Vinvägg med utsökta viner

Det regnar hela tiden, stundom mer, stundom mindre men vi är några tappra entusiaster som väntar på F1-kval. FP3 startar som det ska enligt programmet men efter endast 27 minuters träning så avbryts träningen, Porsche cup regnar bort och än mer väntan på F1-kvalet. Kvalet startar som det ska 14:00 och bilarna far fram i ett fantastiskt tempo och fart men efter dryga tre minuters kval så vattenplanar Haasförsren Romain Grosjean in i barriären och kvalet rödflaggas. En evinnerlig vänta på återstart tar fart och det skjuts upp 15 minuter år gången. Lite innan kl. 16.00 bestämmer vi oss för att lämna banan och tar sikte mot bussen som ska gå 17:00 mot hotellet. Lite surt att missa kvalet. Jag somnar på bussen innan vi lämnar bussparkeringen och får 30 härliga minuter. Trötta och otroligt blöta är vi tillbaka på hotellet utan speciellt mycket race.

Vi är tillbaka ca. 20 minuter innan det är dags att bege oss till restaurangen och Crille Kraft har boka taxi och vi serveras en fantastisk middag. Jag äter inte den färggladaste middagen men ack så gott. Risotto med oxfilé erbjuds och oxfilén är nog den bästa tag ätit men som skrivit, inte speciellt färgglatt, vitt och brunt.

Inte i vägen, här parkerar jag…

Ämnet märkliga parkeringar

På väg tillbaka till hotellet ser vi diverse märkliga parkeringar men det verkar som ”är inte bilen i vägen så är det inget problem”.

Runt midnatt kryper jag ner i sängen trött men nöjd, i morgon ska det bli solsken öven Monza.

 

Go Natt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *