Heldag på Monza – 5:e snabbaste F1 genom tiderna

söndag 03 september 2017, Milano, Italy

Marcus Ericsson

Frukost 08:00 och därefter avfärd mot Monza. Det går förvånansvärt snabbt och enkelt att ta sig till Monza, verkar som bussar har företräde och även idag kör bussen in på området. När vi kliver av bussen blippar dem biljetten och vi går samma väg som igår. Vi hinner inte fram till våra platser för att hinna se starten på GP2 utan väljer att se starten i på rakan efter Ascari. GP2 går riktigt fort och och det är ett helt annat ljud än F1-bilarna. Snitthastigheten för GP2 är rasande 219 km/h.

Efter GP2 är det Porsche cup och det är stor skillnad i fart på dessa race. Efter Porsche cup är det dags att får lite i magen och det får bli Panini även idag.

Glenn på Monza

Solen skiner på och det är riktigt skönt. Föraraparaden är en häftig upplevelse och vi sitter perfeci lite innan Parabolica och precis nedanför där vi sitter stannar de båda Ferrariförarna och kliver ur bilarna och jublet bryter ut. Ca. 30 minuter innan start värmer dem bilarna lite och jäklar va fort det går. Ljudet är inte så öronbedövande som jag trott men ljudet är ändå gott. Starten går och inledningsvis är det förhållandevis jämt men ju längre racet går desto mer uppenbart är att Hamilton kommer att vinna och gör det klart, De båda Mercedesförarna har stor distans ner till Vettel.

Återresan till hotellet går även den förhållandevis bra och 19:00 är det återsamling i lobbyn. Vi går i gemensam tupp till en pizzeria som enligt utsago ska vara en av Milanos bästa och det är verkligen riktigt goda pizzor och dem är inte bara goda dem är stora också, vi delar tre pizzor på fem personer.

Trött efter en händelserik dag på Monza i solen är det skönt att krypa ner i sängen. Hörs i morgon.

Sebastian Vettel kör själv i förarparaden

Formationsflygning

En nöjd reseledare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *