Blandad inledning

2017-09-03

Då var äntligen HockeyAllsvenskan igång och Leksand går in som favoriter något före AIK och Modo. Träningsmatcherna var fem till antalet och det började bra, vinst mot Färjestad med 4-1 som följdes upp med förlust mot Frölunda med 2-3 och turneringsvinsten var ett faktum. Efter den inledande matchningen följdes tre matcher mot HockeyAllsvenskt motstånd som gav seger mot Karlskoga i sudden och därefter även vinst mot Södertälje med 2-1 hemma i Tegera Arena. Genrepet mot Timrå gav en bitter avslutning då Timrå var det bättre laget och vann med klara 4-1. Men dåligt genrep brukar ju ge en bra seriestart.

Lite dolk i bägaren i träningsmatchandet var att det var många spelare som drogs med skador och till råga på allt så opererades Mattias Ritola akut för blindtarmsinflammation och spel i premiären såg långt borta men Ritola visade gott läkkött och var spelsalar till premiären.

Åslin-Ritola-Friesen äntrar isen hemma i Tegera mot Södertälje och det såg riktigt bra ut, seger med 3-1 som borde varit klart större men med det stannade vid 3-1.

Två dagar senare är det bortamatch mot Björklöven och allt det fina spelet var som bortblåst, ledning 0-1 efter första perioden var en gåta hur det kunde vara möjligt och ledningen utökades till 1-3 i andar och det var en än större gåta men i tredje rasar allt. Tredje perioden slutar 5-0 och förlusten med 6-3 är ett faktum. Er riktigt dålig insats rakt genom.

27 september kommer nykomlingen Troja/Ljungby till Dalarna och återigen står vi som segrare, denna gång med 2-1 och det kan se onödigt jämt ut och det var det också, vi borde avgjort matchen i de två första perioderna.

I lördag 30 sept var det lite av flashback då vi åkte upp till Fjällräven center för match mot Modo. Vi börjar bra och tar lite turligt eller kanske påpassligt ledningen med 0-1 genom Oskar Lang. I andra ökar vi på till 1-3 och det är klart i underkant då andra perioden är den klart bästa hittills. I tredje tappar vi lite av spelet och Modo tilläts att kvittera för att sedan kunna avgöra i sudden. Surt.

Efter fyra omgångar har det blandats rejält i spelet, stundom bra varvas med stundom uselt spel. Vi har sju poäng och ligger på sjätte plats med 7 inspelade pinnar. Spelet måste höjas och så kommer det säkert att bli och det är dags att visa upp tre bra perioder ikväll då Vita Hästen kommer på besök. Viktigt att vinna hemma och vinner vi hemma så kommer det att räcka med runt 20-25 poäng på bortaplan för att vinna HockeyAllsvenskan vilket är en klar fördel.

Väl mött ikväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *