4-0 och ljuset syns

2017-10-21

Fredagskvällens drabbning mot BIK Karlskoga var premiär för Leif Carlsson som tränare och en bättre start är svart att få. Efter 60 minuter står det 4-0 på tavlan och ingen kan säga att det var orättvist, kunde och kanske borde vart mer men en härlig seger var det hur som helst.

Skönt att se en spelartrupp som är mer harmonisk. En helt annan glädje i spelarnas blick, inte minst i Mattias Ritolas. Tyckte även att Jesper Ollas visade att det är kul igen.

Jonas Arntzen höll säsongens första nolla och egentligen var det inget konstigt i det, de skott som BIK åstadkom tar alla målvakter i HockeyAllsvenskan. Bra att viktiga spelare fick sätta pucken i nät, Alex Friesen inleder målskyttet i första perioden, i andra ökar Mattias Ritola och Fredrik Forsberg på samt att Jesper Ollas äntligen får göra mål denna säsong. Väldigt viktiga spelare som nätade och som kommer att vara viktiga i framtiden.

Något som är oroande är att varken Oskar Lang eller Johan Porsberger inte spelade igår, Oskar Lang tror jag drabbades av en handledsskada av någon form i matchen mot Tingsryd, kan vara handledsbrott eller underarmsbrott. Vad gäller Johan Porsberger är det mer osäker varför han saknades.

I går inleder Emil Bemström som extraspelare och spelade Power Play men ju längre matchen gick desto mer speltid för Emil. En spelare som jag gärna hade sett få istid i A-lager är Markus Karlberg som öser in poäng i J20 som underårig (född 2000). Markus som är son till sportchef Mikael Karlberg har på 12 matcher 19 poäng på kontor fördelat på 6 mål och 13 ass. Leksands J20 ligger för övrigt på andra plats i J20 SuperElit. Låt fler juniorer spela, Leksand har bra och riktigt lovande juniorer.

I morgon kommer IK Oskarshamn på besök till Tegera arena, ett Oskarshamn som fått bra i HockeyAllsvenskan och ligger på andra plats med 22 inspelade poäng.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *