25% avklarat

2017-10-28

Tabell Omg. 13

Quarter nr 1 är avklarad och vi har rest oss betänkligt efter det otroligt sega inledningen på serien. Efter 13 omgångar har vi 20 poäng på kontot vilket bara är 4 poäng mindre än vi hade efter 24 omgångar hösten 2015 dvs. säsongen när vi tog steget upp i SHL några månader senare och då drog vi in 85 poäng och kom på fjärde plats. Fortsätter vi med 20 pinnar per kvart så kommer det inte att räcka men med poängsnittet vi haft de senaste fyra matcherna med 11 poäng så ser det betydligt ljusare ut.

Timrå ångar på i stor stil och har i nuläget  29 poäng vilket är 9 mer än vi spelat in. Timrå verkar väldigt starka och kommer säkert att fortsätta i stor stil men kommer det att hålla hela serien? Kanske kanske inte. Kanske inte spelar så stor roll bara vi kommer på andra plats. Visst är det en fördel att spela en eventuell avgörande match på hemmaplan men kommer vi tvåa och vinner första finalmatchen borta så kan det rent av vara en fördel att börja borta.

Men sakta i backarna, först ska vi fortsätta spela bra och samla poäng men för att komma på en andra plats lär det krävas runt 100 poäng. 2015/16 vann AIK serien på 105 p med Tingsryd på andra plats med 101 poäng. Trea kom Oskarshamn med 92 poäng. Förra säsongen vann Mora HockeyAllsvenskan och även dem spelade in 105 poäng, Karlskoga kom klar tvåa med 97 poäng och därefter kom överraskningslaget Västervik på 90 poäng.

20 inspelade poäng på 13 matcher och det saknas runt 80 poäng till en andraplats och jag spår att det stannar på 102 poäng. Kan vi fortsätta på den inslagna vägen kan det absolut vara möjligt. Får vi tillbaka de skadade spelarna och får vara så lite skadade som möjligt så varför inte. Oskar Lang hoppas jag verkligen snart är tillbaka och kan bidra med sin fart och frenesi.

Hur ska vi då ta dessa 82 poängen? 19 hemmamatcher och 57 poäng tillgängliga på hemmaplan och kan vi sätta 50 av dessa krävs ändå 32 poäng på bortaplan. Spådomen är tuff och det krävs inte bara bra spel och bra insats utan lite tur krävs också. 2,1 poäng per match är högt räknat men på de de fem senaste matcherna efter tränarbytet hav vi spelat in 2,2 poäng per match.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *