Svajigt men starkt slut

2017-11-02

OMX Stockholm 30 – Oktober 2017

Efter septembers uppgång var förväntningarna på börsen höga för oktober och mycket riktigt så slutade OMXS30 oktober med uppgång med 2.06. Oktober var ändå ganska svajig och osäkerheten verkar prägla börsen, kanske beror det på att det är många som har utdelning i oktober. Totalt är börsen upp drygt 10 pinnar.

För min egen del så var oktober en svag månad och jag backade men utdelningen räddade mig vilket är skönt. Utdelning kom från Högkullen, Hemfosa och Saltängen.

Aktievärde % per företag oktober 2017

Nordea har det jobbigt och backade med 8,33% unde månaden och det drabbade naturligtvis mig också.

Månadens inköp landade på spridda skurar eller vad sägs om Skanska, BMW, Saltängen, Akelius och Hemfosa. Ahlsell är fortsatt störst i portföljen och följs av Akelius och Castellum och dessa två är nu tillsammans större än Ahlsell. HM och MQ tappar i andel vilket ligger helt enligt strategin.

Branchfördelning aktievärde i % oktober 2017

Utdelningar 2017

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *