99:orna tar för sig

2017-11-13

Nästan en tredjedel av serien spelad och Leksand förlitar sig på juniorer och dessa gör det riktigt bra och hela fem spelare födda 1999 har spelat i HockeyAllsvenskan hittills denna säsong.. Calle Själlin är ordinarie och även gjort mål från sin backplats, Emil Bemström har tagit för sig riktigt bra och har gjort tre mål. Erik Aterius satte viktiga 1-2 i lördags i mittaktern. Danske backen Oliver Larsen född 1998 har mer eller mindre spelat som ordinarie i inledningen.

Jag väntar dessutom på att Backen Axel Bergström född 2000 ska få känna på A-lagsspel. Axel har skickat in 6 mål och gjort 9 assist från sin backplats i J20 Super Elit denna säsong vilket är riktigt bra.

Marcus Karlberg född 2000 går i pappas skridskor och samlar poäng på löpande band, 6 mål och 15 assist på 15 matcher är riktigt bra.

Jon Knuts lillebror David född 2000 anslöt inför förra säsongen från Malung och det sägas att David är bättre än vad Jon var vid 17 års ålder.

Nedan juniorerspelare har hittills spelat i Hockeyallsvenskan för Leksand denna säsong.

  • Kalle Eriksson (b) – 1999 (debut mot Modo 2017-11-11)
  • Calle Själlin (b) – 1999 (debut mot Södertälje 2017-09-22 och ordinarie, 13 a-matcher)
  • Erik Aterius (f) – 1999 (debut mot Troja Ljungby 2017-11-08)
  • Emil Bemström (f) – 1999 (debut 2016-2017 i SHL)
  • Emil Lind (f) – 1999 (debut mot Troja Ljungby 2017-11-08)

Matchrapport

I lördags spelade vi bra men hamnade trotts detta i 0-2 underläge efter första perioden vilket länder riktigt ologiskt. Skotten vinner vi med 9-6 men underläge. I andra ökar vi pressen på Modo och Erik Aterius reducerar tidigt i andra. Alex Friesen kvitterar i PowerPlay nästan halvvägs in i matchen och vi är sannerligen inte bortskämda med mål i Power Play. Modo är stundom riktigt tillbakapressade och vi vinner skottenmklaårt med 14-5 och 2-0 i andra perioden känns helt rätt. Tredje perioden börjar riktigt bra då Daniel Bertov ger Leksand ledningen efter 52 sekunders spel. Patrik Norén sätter säkert 4-2 även detta i Power Play och PP ser bra ut idag. Tredje perioden ser än bättre ut än andra och vi vinner även denna period med 2-0 och skotten med klarat 16-6.

Aktuell tabell efter 17 omgångar

Skön seger med 4-2 och klart spelövertag och skotten stannar vid 28-17? Vi klättrar upp på en fjärde plats på 28 poäng i en rekordjämn tabell. Faktum är att det bara är Timrå som seglat iväg med sina 37 pinnar, i övrigt skiljer det bara 12 poäng mellan Oskarshamn på andra plats och Karlskoga på sista plats.

Alex Friesen leder den interna poängligan med sina 19 poäng fördelat på 7 mål och 12 assist. Av de 7 målen är det 4 st som är Game Winning Goal. Alex delar poängligaledningen tillsammans med Lucas Elvenäs.

På onsdag är det dags igen då ett gäng Vita Hästar väntar vårt blå/vita lag. Hemmamötet med Hästen förlorades på övertid. Revanch önskas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *