Debut och Line Up

2017-11-18

Leksand – Pantern 2017-11-17

Fredagskvällens drabbning mot Pantern skulle visa sig bli en gastkramning som slutade lyckligt. Pantern tar ledningen efter lite drygt halva första perioden och ledningen håller i sig perioden ut. Inte speciellt logiskt med tanke på Leksands fina spel och vinner skotten överlägset med 20-7 och med puckinnehav på 64%. Ganska överlägset.

Men innan vi kommer till spel så står det klart att Leksand återigen släpper fram en junior från egna ledet. Filip Johansson (född 2000) får under torsdagen beskedet att han ska vara vara med i fredagens trupp. Filip sätts upp som 7:e back och värmer upp därefter. Efter uppvärmningen, samling i omklädningsrummet och spolning av isen är det dags för Line Up och då står det klart för alla i Tegera Arena och framför TV-apparaterna att debutanten Filip Johansson ska starta. Måste vara en härlig upplevelse för en 17-åring att skrinna in på isen i Line Up inför 6 392 åskådare.

Om vi var överlägsna i första perioden så var spelet än mer övertygande i andra perioden med ett puckinnehav på 61% och med några riktigt heta chanser. Kvitteringen kommer genom Oskar Lang som är tillbaka i fin form efter sin handskada. Även i denna period vinner vi skotten klart med 9-5.

Tabell 17 november 2017

Inför sista akten är det en jakt på ledningsmål som gäller men Pantern kommer ut som ett helt annat lag och flyttar upp spelet och jämnar ut hela tillställningen. med drygt fem minuter kvar av perioden sätter Johan Porsberger ledningsmålet snyggt framspelad av Oskar Lang.En ledning som vi lyckas hålla matchen ut och faktum är att vi tagit poäng i tio raka matcher.

Nu har vi klättrat från näst sista plats till tredje plats på en månad vilket känns riktigt skönt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *