Ett år på börsen!

2017-12-30

Ett intressant börsår är till enda och det har varit lite blandat för min del. Jag är plus men inte i den omfattning jag tänkte mig. Christinas portfölj gick bättre än väntat och bättre än OMXS30 till och med. OMXS30 är +3,94 och det överträffade Christina vilket är glädjande.

Aktievärde i % per företag Glenn

Branschfördelning aktievärde Glenn

Min portfölj har tre aktier som inte är något höjdare och det är dessa tre som förstör för mig. Jag gjorde nybörjarmisstaget och satsade på HM och även på MQ. Dessa två klädföretag har haft ett riktigt tungt år på börsen och backat med 33,19% och nästan samma elände är det med MQ som är nära att backa med 26,24%. Ahlsell är den tredje bedrövelsen i portföljen men har egentligen ökat med 1,54% under 2017 men mitt innehav på Avanza är ingen rolig läsning då jag köpte i helt fel läge. Jag köpte på mig 200 aktier i slutet på april precis före kvartalsrapporten. Förvånande nog så tappade aktien ordentligt efter en rapport utan svagheter vilket är mycket förvånande. Efter detta så har det första lite upp och lite ner och i ärlighetens namn så är det mycket ner för min del och minus ca 15% i Ahlsell. Bortser jag från dessa tre bedrövelser så är det ganska bra ut för att vara mitt första år.

Jag håller fast vid min strategi i att satsa på utdelningsaktier och målet är att snitta minst 5% i direktavkasning samt att återinvestera all utdelning tills jag går i pension. I dagsläget snittar min portfölj 5,12% i direktavkasning vilket är bra. Jag har även satt upp mål för fördelningen mellan branscher och bolag och det är inte riktigt som jag tänkt men på sikt kommer och ska detta ordna till sig.

Aktievärde i % per företag Christina

Branschfördelning aktievärde Christina

Christina har inte riktigt samma intresse för aktier men har en lite portfölj med sex bolag i och den känns oxå riktigt bra. Christina har 4,24% i direktavkasning men det är CLX som drar ner då dem inte har någon utdelning i nuläget. Kanske kommer det vilket framtiden får utvisa. Bortser jag från CLX så är Christinas direktavkasning 5,09% vilket oxå är bra.

2018 står för dörren och det kommer att bli ett spännande år, var så säker och målet är att mer än fördubbla värdet på utdelningarna vilket känns helt realistiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *