Förkylt utan cykel

2017-12-31

Cykelåret 2017 är till ända och det var ett omväxlande år. Trög inledning på året med lite cykling, känslan infann sig inte att sitta på trainern och med en kall vår så blev det sparsamt med cykling de första månaderna. Första rundan ute på vägarna blev den 26 mars. Fortsatt kall vår gjorde att det dröjde ända till Valborgsmässoafton innan nästa cykeltur blev av.

Inledningen på maj blev inte mycket bättre vädermässigt men den 12 maj blev det äntligen lite bättre väder och cyklingen kom igång på ett någorlunda normalt vis. Nio rundor fick jag ihop i juni vilket är ganska okej. 15 juni cyklade jag med Ahlsellgänget och Michael och rundan blev 73,4 km. Jag var ordentligt trött efter den rundan men nöjd.

Christinas nya cykel, en Bianchi Intenso Dama Ultegra – 2017

Juli månad blev en bra månad vad gäller cykelturer med 12 st och augusti blev årets bästa månad men även den jobbigaste och ömmaste månaden. 17 rundor i augusti vilket är mer än varannan dag i cykelsadeln. Jag bestämde mig även för att uppgradera till ny cykel eller kanske berodde det mer på att Christina testade min carboncykel med lite mer komfortabel sittställning påverkade mitt val att byta cykel. Sagt och gjort, Christina tar över min Bianchi Vertigo och jag byter upp mig till en Bianchi Intenso med Ultegra växelsystem. Letar febrilt och beställer på min födelsedag cykeln från Teamsportiaonline.se. Två dagar senare den 29 augusti händer det som inte får hända, jag vurpar ordentligt och cykeln får ordentliga skador. Inget som gör Christina speciellt glad med tanke på att det var cykeln hon skulle bemästra framöver. Lämnar in cykeln för lagning men det konstateras ganska snabbt att carbonet fått sprickor i ramen och döms ut som skrot.

Cykeln jag väntar på, en Bianchi Intenson Ultegra 2018 – Black

Vad göra nu da? Cykeln jag beställt har kommit och beslutet är ganska enkelt, Christina får ta den splitter nya Intenson och jag beställer en ny. Jag får beskedet att årets cyklar är slutsålda och att jag kan få nästa årsmodell 2018 i Celeste om en månad eller en svart om två månader. Bestämmer mig ganska snabbt för en svart med Ultegra växelsystem på.

25 september är första rundan efter kraschen och även Christinas första runda i sin nya Bianchi. Christina njuter till fullo och jag kämpar på i sadeln på Christinas Focus. Christina är riktigt nöjd med sin nya hoj.

Oktober månad är en riktigt resning månad som för övrigt hela hösten blev och det blev bara två rundor i oktober månad vilket även blev årets sista i cykelsadeln. Inte en någon ordning på cykling i trainern blev det någon ordning på. Michael och Isabell köpte en egen trainer och anslöt sig till Swift. Jag blev också sugen på Swift, testade men fick inte kombinationen Bkool/Swift att funka bra. Cyklade 5 km och var helt slut, har aldrig varit så trött efter ett träningspass i hela mitt liv oavsett träningsform.

Avslutningen på året blev ingen höjdare då en rejäl förkylning som inte ville bryta ut riktig stoppade all form av träning. Inte sjuk men inte frisk, halsont på morgnarna och snorig på dagarna förstörde de sista sex veckorna på året.

PS. Väntar fortfarande på min nya hoj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *