Ner, ner och upp

2017-12-31

Hoppet tänds när vi lämnar sistaplatsen i omg. 30

Dags att sammanfatta Leksands IF Hockey 2017 och det var ett böljande år. När vi klev in i 2017 tändes ett litet hopp om att behålla SHL-status då vi knåpade in rejält på lagen ovanför oss och vi lämnade även sistaplatsen och i omg. 30 hade vi Rögle efter oss och bara tre poäng upp till Örebro och fyra till Djurgården. Ett litet hopp tändes men vi orkade inte hålla hoppet vid liv och slutade sist i SHL och ett mardrömskval mot ärkefienden Mora väntade.

Matchserien om bäst av sju startade på sämsta sätt med förlust i den inledande hemmamatchen vilket naturligtvis inte är bra. Vi vänder på steken i returen på bortais men åker på två riktiga käftsmällar innan ett litet hopp tänds i match fem men Mora drar det längsta strået i match sex och säsongen 2017/2018 är det HockeyAllsvenskan som gäller för de blå/vita med stjärnor på bröstet från södra Siljan.

Degradering och vad ska hända med truppen? Micke Karlberg signerar Marcus Åkerblom som ny tränare i jacket på en plats i SHL. Ett val som Michael strakt ifrågasätter direkt och som visade att han hade rätt då Marcus fick lämna efter att omgångar var ett bra beslut då det finns mycket tid kvar att reparera skadan.

Men innan dess så jobbade Karlberg på med lagbygget och gjorde det riktigt bra. Nyckelspelare som Jesper Ollas, Mattias Ritola, Johan Porsberger, Daniel Bertov signade. Utöver dessa så herrar så hittade Karlberg även Fredrik Lindgren från Skellefteå, Leksandsbekantingen Anton Karlsson från Frölunda och David Åslin från Rögle. Viktigt att även Oskar Lang, Patrik Norén, Martin Karlsson och Tobbe Topp stannade. För ovanlighetens skull så stannade merparten av spelarna vilket är bra. Några lämnade men i min värd saknar jag bara Ben Youds och Johan Olofsson. En viktig kugge i lagbygget var när Alex Friesen signerades. Utöver dessa stannade även en hel del till. Under hösten signerades även Matt Carey som har en bra historia trotts sin unga ålder. Både Alex och Matt hade en inskolning i svensk hockey på runt tio matcher och Alex ligger trea i poängligan endast en poäng efter ledarna. Matt har kommit igång de senaste två matcherna med två Game Winning Goal. BRA!

Men inledningen på HockeyAllsvenskan var bedrövlig och efter omgång nio ligger vi på näst sista plats vilket inte är okej med detta lag. Tränarbyte och Masen Leif Carlsson tar tillsammans med Jens Nielsen över och klättringen inleds. Vi vinner matcher, spelar bra försvarsmässigt och nu vid årsskiftet ligger vi på andra plats med samma inspelade poängsumma på 57 som Timrå.

Tabell efter 9 omgångar, ingen rolig läsning

 

 

 

 

 

 

 

Klart roligare läsning

 

 

 

 

 

 

 

 

En spännande vår väntar och förhoppningsvis kvalspelar vi i mars/april.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *