Bra start på 2018

2018-01-07

Dagsaktuell serietabell

En riktigt bra start på hockeyaret 2018 och upp i serieledning. Extra skönt att äntligen göra mål på Almtuna vilket vi inte gjort tidigare denna säsong och att dessutom hålla nollan.

Mitt mål på 102 inspelade poäng efter omgång 52 känns fortfarande relevant och med tanke på  att vi i nuläget har spelat in 63 poäng på 33 matcher är 102 poäng inte alls omöjligt. 1,9 poäng per match skulle rent matematiskt bli 98,8 poäng men betänk att vi bara tog 9 poäng på de p första omgångarna så med andra matematiska termer har vi spelat in 2,25 poäng per match så är 102 poäng an mer relevant. Utöver dessa kalkyler så ser Mattias Ritola allt mer ut som den poängspelare han bör och ska vara. Även Matt Carey har börjat hitta rätt samtidigt som Alex Friesen fortsätter att med det han ska göra, dvs. mål och assist.

Försvarsmässigt har lånet av Anton Öhman varit riktigt bra och Anton är tillsammans med Daniel Bertov de mest framstående försvarsspelaren och de senaste matcherna har även Patrik Norén övertygat allt mer. Patrick McNally har anslutit till truppen men är inte spelklar än och vad jag läst mig till så ska han vara en relativt storväxt back och det kan vi verkligen behöva i en ev. matchserie mot ett SHL-lag. Hoppas att Mikael Karlberg scoutat rätt och att McNally får drygt 15 matcher på sig att spela in sig på stor rink innan det blir dags för ett förhoppningsvis direktkval till SHL. Vilket nummer kommer McNally spela i? Det ryktas om nr 32.

I botten på SHL är det fyra lag som kämpar för att slippa direktkval och det är ett ganska stort hopp upp till Luleå på plats 10 som har spelat in 49 poäng.

  • Örebro, 32 matcher och 38 poäng
  • Mora, 33 matcher, 36 poäng
  • Karlskrona 33 matcher, 32 poäng
  • Rögle, 34 matcher, 31 poäng

Bedömer att Rögle kommer att klättra förbi både Karlskrona och Mora samtidigt som Örebro är starkast av de fyra bottenlagen. Det hade suttit fint att skicka ner Mora i HockeyAllsvenskan men Karlskrona är nog det svagare av de fyra lagen i botten av SHL.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *