Konsten att förlora

2018-01-14

Fredagens match hemma mot AIK var en ren uppvisning och framförallt i andra och tredje perioden. Första är också bra men inte i klass med de efterföljande. Vi spelar riktigt bra och ligger under med 0-3 innan Mattias Ritola reducerar. Andra perioden är riktigt bra förutom att målen uteblir, kanske en kombination av oförmåga och en riktigt bra målvakt. Skotten vinner vi med klara 18-5. Tredje perioden är en enda lång press mot Erik Källgren som gör en riktigt bra match och står gång efter annan på huvudet och motar alla Leksands 19 skott. AIK mäktar bara med ett enda skott. Reduceringen kommer i PowerPlay av Mattias Ritola men någon kvittering lyckas vi inte sätta dit.

Istället för tio poäng ner till AIK är det numera bara ynka fyra. Igår hade vi dessutom lite flyt med resultaten då jumbon Karlskoga vinner mot Timrå och tar inte ger Timrå chansen att gå upp i serieledning. Vi tackar.

På onsdag är det seriefinal borta mot Timrå och vem minns inte Timrå borta i höstas och Leffe Carlssons premiär i Leksandsbåset, en match som vi dessutom vann i sudden. Faktum är att det är den enda vinsten i sudden Leksand mäktat med på 33 försök sedan 3 mot 3 infördes i sudden. Ingen rolig statistik och med tanke på hur viktigt det är med bonuspoäng så kanske det skulle tränas på denna spelform.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *