Tre tunga över

2018-01-23

Efter tre förluster studsade vi tillbaka i lördags då vi vann hemma mot Karlskoga med 2-0 vilket var skönt och dessutom att Tex återigen fick hålla nollan och Leksand återtog andraplatsen. Spelet kuggade inte i under lördagsmatchen men viktigast av allt var att vinna och extra skönt att Oskar Lang åter igen gjorde mål och dessutom båda målen. Bättre att vinna när spelet inte funkar än att förlora när spelet är bra.

Men innan lördagens seger hade vi det desto jobbigare, förlust borta mot Tingsryd i sudden, förlust hemma mot AIK med 2-3 och förlust borta mot Timrå. Tingsrydsmatchen slarvas bort och mot AIK är inledningen bedrövlig vilket grusade den matchen och mot Timrå var fokus på att vara med från börja men det blev nog för mycket fokus och spelet kom i skymundan.

Trots allt detta så tappade vi egentligen inte så värst mycket mer än att lagen under närmade sig och att Timrå gick upp i serieledning. Allt finns i egna händer och viktigast är att komma etta eller tvåa och att spela HockeyAllsvensk final och vid vinst i finalen få möta lag 14 i SHL i direktkval till SHL.

Skulle detta inte bli verklighet så finns chansen fortfarande under förutsättning att det blir placering 3-8. Chansen finns då fortfarande men i en betydligt krångligare väg.

I nuläget ligger Karlskrona sist i SHL och Mora på platsen ovanför och det är med största sannolikhet dessa lag som kommer att komma på de två sista platserna i SHL och således spela direktkval om sin plats i SHL eller ej.

Utöver detta har beskedet även kommit att utlåningen av Fredrik Forsberg fortsätter i Karlskoga  åtminstone till den 7 februari och det är även klart att David Åslin lånas ut till Södertälje resten av säsongen. Detta borgar för att det kan komma in någon eller några forwards och hetast rykte är att det handlar om två tyska spelare som spelar i Krefeld. Det handlar om Marcel Müller 29, och Daniel Pietta 31. Två spelare som producerar både mål och assist. Marcel Müller har på 41 matcher gjort 22 mål och 28 assist medan Daniel Pietta har på 40 matcher gjort 12 mål och 29 assist vilket är bra med tanke på att Krefeld är ett lag i botten på tabellen. Båda är dessutom landslagsmeriterade och har spelat VM.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *