Tysk ingenjörskonst

2018-02-11

 

Matchstatistik Leksand – Modo

I fredags klev två tyskar in på isen iförd Leksands matchdress och bildade en vass kedja tillsammans med Mattias Ritola. Modo tog ledningen i första perioden med i andra perioden kom Leksand igår och den tyska duon visade upp ett högre hockey-IQ än de andra på isen. Mattias Ritola visade även han att han har hockey-IQ och vilken kedja Leksand har satt in i slutspurten på HockeyAllsvenskan.

Line up Leksand – Modo

När Mattias Ritola fick två jämngoda lekkamrater visade han att han är den skickligaste spelaren i Leksands trupp.

Inte nog med att Ritolas kedja tillsammans med Daniel Pietta och Marcel Müller funkade så kom även linan med Alex Friesen, Johan Porsberger och Matt Carey in på ett helt annat sätt. Helt plötsligt hängde inte allt på att Alex Friesen ska göra mål.

Tabell omg 44

Olle Alsing smög fint in framför mål och Ritola kunde servera Olle Alsing i öppet läge som enkelt satte kvitteringen. 2-1 kom straxt efter och det var här den tyska ingenjörskonsten på is glänste i full kraft. Marcel Müller skrinnar ifrån Modos försvarare och även Daniel Pietta visar sin fins skridskoåkning. Marcel Müller serverar Daniel Pietta som snyggt och säkert sätter ledningsmålet. Johan Porsberger ökar på till 3-1 och Matt Carey sätter spiken med sitt mål i PowerPlay och matchen är vunnen. Leksand avgör på åtta minuter i inledningen på andra perioden.

 

Lite smolk i bägaren var när Daniel Pietta fick ett slagskott i ansiktet som styrdes på en klubba. Blödande lämnar han isen och oron för en skadad spelare i premiären kom i mångas tankar. Men även här visar Daniel Pietta karaktär. Tio stygn senare kommer Daniel Pietta återigen i spel i sista akten och alla Leksingar kan pusta ut.

I matchen saknades flera spelare då bl.a. Daniel Bertov och Oskar Lang samt några till tvingades lämna återbud p.g.a. sjukdom. Åtta matcher återstår av HockeyAllsvenskan och siktet är inställt på att ta en av de två platserna i toppen som innebär final. AIK lär vara det enda hotet till Leksand och Timrå, Pantern och Almtuna kommer säkert inte att orka blanda sig i detta.

Leksand avslutar med tre hemmamatcher och fem bortamatcher. Mycket tyder på att kampen om andraplatsen kommer att avgöras i omgång 49 då AIK väntar på Hovet och Timrå står för motståndet i omgången efter och seger i dessa två matcher kommer att vara direkt avgörande.

Jag tippade tidigare att Leksand skulle spela in 102 poäng men detta kommer att bli omöjligt då det finns 76 poäng på kontot samtidigt som det är 24 poäng kvar att spela om. Max kan alltså bli 100 poäng vilket skulle garantera en finalplats men ytterst tveksamt om det blir 100 poäng.

För övrigt florerar rykten om att Patrik Norén är klar för Skellefteå till nästa säsong samtidigt sån målvakten Robin Rahm ryktas var på väg in o Leksands trupp. Något som är klart är att William Wikman lånas ut till Kristianstad i div. 1 resten av säsongen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *