Äntligen är cykeln levererad

2018-03-10

För en vecka sedan eller rättare sagt fredagen den 2 mars fick jag besked om att min nya pärla finns i Kalmar. I lördags var jag och kollade på den och bokade tid för att ställa in den till mig på torsdagen. Nu kom det lite emellan i torsdags så det fick bli igår fredag som jag åkte bort till Adels Cykel & Sport för att ställa in, betala och hämta hem cykeln.

Jag hade inte bestämt mig för vilka pedaler jag skulle välja men valde naturligtvis Ultegra av anledningen att cykeln har Shimanos nya växelsystem Ultegra R8000. Egentligen kunde jag valt en billigare pedal men känslan att ha Ultegra även under fötterna vägde tungt.

På med cykelbyxor och skor och dags för att bestiga cykelsadeln för första gången. Lasse justerar och mäter och jag trampar på. Efter lite skruvande och mixtrande känns allt bra.

Nu är det bara att lasta in cykeln i bilen och köra hem men det visade sig inte vara så enkelt. Att köra Audi A4 Sedan har sina nackdelar. Fäller baksätet och lyfter in bakhjulet men ack så svårt att få in styret. Visst skulle jag kunnat lossa ett par skruvar och vrida styret men nej, jag krypkör hem med bakluckan öppen och det är säkert några andra bilister som är irriterande men det rör inte mig, jag har ju en ny cykel med mig hem som jag längtat efter.

Nu är det bara eländet till snö som ska smälta bort och kommunen som ska sopa vägar och cykelleder så att det går att cykla utan att riskera punka på första turen. Kalmar kommun har en förkärlek att sprida ut mängder med grus och jag tror det är bergkross som dem envisas med då gruset är väldigt vasst. Men om någon eller några veckor ska jag nog ut och trampa. Ska bli kul.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *