HockeyAllsvensk final Leksand – Timrå 0-1

2018-03-10

HockeyAllsvenskan 2017/18 är slutspelad och Leksand nådde delmål ett genom att knipa andraplatsen efter Timrå. Efter en bedrövlig start i höstas så sparkade Leksand Markus Åkerblom redan i oktober och in kom Leffe Carlsson tillsammans med Jens Nielsen och genast kom poängen och spelet blev allt bättre.

Timrå vinner serien 8 poäng före Leksand som har 6 poäng ner till AIK på tredje plats. Timrå och Leksand vinner statistiskt sett varannan match. Timrå och Leksand har även bäst målskillnad med +35 resp. +32.

I den HockeyAllsvenska finalen möts således Timrå och Leksand i bäst av fem matcher där segraren möter Karlskrona i ett dirktkval i bäst av sju matcher där segraren spelar SHL till hösten och förloraren spelar i HockeyAllsvenskan.

Första matchen spelades igår kväll med Timrå som vinnare efter drygt 6 minuters spel i sudden.

Alla tre perioderna under ordinarie tid slutar 1-1 där Leksand hade ledningen med 0-1 och 1-2 men även underläge med 3-2.

Matchen är förhållandevis jämn och mycket kamp som det ska vara i en final. Skottstatistiken slutar 31-31. En viktig detalj i dagens hockey är tekningar och där har Timrå ett klart övertag medan Leksand har mest puckinnehav 18%-52%. Timrå har 22 utvisningsminuter medan Leksand har 18. Leksand drabbas av en mycket konstig utvisning i första när en Timråspelare drar på ett slagskott 3-4 sekunder efter avblåsning och in i Leksands mål. Daniel Bertov ilsknar till och flyger på Timråspelaren. Resultatet blir 10 minuters utvisning för osportsligt uppträdande och 2 minuter för Daniel Bertov, mycket konstigt. Till råga på allt så kvitterar Timrå på denna utvisning.

I andra tar Leksand ledningen på nytt genom straffmål av Johan Porseberger på en stensäkert straff. I tredje tar Timrå ledningen men Leksand kvitterar och förlängning väntar och i den börjar Leksand bra men efter lite slarv i anfallszon så avgör Timrå 6:35 in i förlängningen.

Ska Leksand kvittera i matcher på söndag så finns det några nyckelpunkter

  • Få utvisningar
  • Noga framför eget mål
  • Håll koll på Jonathan Dahlén och hans lina
  • Tyskarna och Ritola måste producera

Anmärkningsvärt från gårdagens match är att det bara kom 4218 åskådare till arenan vilket är en bedrövlig siffra med tanke på att det var nästan 2000 stolar tomma och att det trotts allt gäller ganska mycket för båda lagen.

Matchstart i morgon söndag är 15:00 hemma i Tegera Arena och det är redan kart att det kommer mer än 2000 fler besökare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *