Final utan vinnare

2018-03-13

Timrå och Leksand möts i den HockeyAllsvenska finalen men det finns ingen vinnare. Finaler brukar normalt ha en vinnare men den finns inte i HockeyAllsvenskan. Den enda vinsten är att få möta Karlskrona men det känns ändå skumt att inte vinna mer än en matchserie mot Karlskrona och förloraren en ny matchserie mot vinnaren av slutspelsserien.

Vinnaren får alltså spela vidare och för att kämpa om en plats i SHL och förloraren får en andraserve ungefär som i tennis om den första är för dålig och spela vidare.

Den ”riktiga finalen” är mot Karlskrona respektive Mora där vinnaren i bäst av sju matcher spela SHL nästa säsong och förloraren spelar i HockeyAllsvenskan.

Kvällens match borta för Leksand spelar med andra ord inte så stor roll egentligen mer än att få Karlskrona om nu dem är sämst av dem eller Mora. Kanske, kanske inte. Karlskrona kör på Honkenalternativet för att hänga kvar och satsar således igen på att vinna 4 matcher i SHL. Tror dem lyckas med detta. Kanske rent av bättre att få Mora om vi går hela vägen.

Daniel Pietta, Oskar Lang, Tobias Forsberg och Anton Öhman kommer inte till start i kvällens kanske meningslösa finalmatch mot Timrå.

Förlora, vila en vecka och kom väl förberedda för nästa kvalhinder innan det kan bli dags för final där en plats om att möta Mora står på spel. Tror dock inte att spelare på den här nivån tänker så men att möta Mora i ett direktkval och dessutom att skicka ner dem i HockeyAllsvenskan igen vore en dröm.

Till detta finns även tanken att skicka ”fallskärmen” på 6 Miljoner kronor till Mora som är brukligt till dem som åker ur och samtidigt tacka för lånet vore en skön känsla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *