Fortsatt jämt, med IKO i ledning

2018-03-16

Tabell efter 4 omgångar

HockeyAllsvenskan 2017/2018 var den jämnaste någonsin och det fortsätter att vara jämt även i Slutspelsserien. Med en match kvar har fyra lag chansen att knipa förstaplatsen. Efter förra omgången hade jag mer eller mindre räknat bort Södertälje men dem är med i allra högsta grad efter kvällens matcher.

Kvällens matcher

Kvällens matcher slutade med seger för Oskarshamn efter straffar, Almtuna i sudden och Södertälje under ordinarie matchtid.

Dessa resultat innebär att det är tre lag på nio poäng och ett på åtta.

IK Oskarshamn mot Play Off inför direktkval till SHL 2018/2019

Oskarshamn har bästa utgångsläget som leder 6 plusmål och i sista omgången kommer Almtuna på besök till Be-Ge Hockey Center i Oskarshamn. Södertälje är den största utmanaren och ligger fyra mål efter Oskarshamn och Södertälje åker ner till Malmö för match mot Pantern. Björklöven tar emot AIK men båda dessa lag måste ha resultaten med sig för att kunna knipa förstaplatsen men det är föga troligt då Oskarshamn och Södertälje möter två lag som inte kan vinna mer än prestige och att ställa till det för sina motståndare och visst har det hänt tidigare. Det kan bli en riktig målskillnadsaffär på söndag.

Leksands IF i mitt idrottshjärta

Mitt tips är trotts allt att Leksand får åka ner till Småland på torsdag i nästa vecka.

I morgon kväll kan Oskarshamn skriva historia som bästa säsong genom tiderna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *