Idag gäller det

2018-03-24

Matchrapport IK Oskarshamn – Leksands IF

Två matcher spelade och 1-1 i matcher. Vinst hemma i sudden och förlust borta med 1-4.

Första matchen gör vi en bedrövlig andraperiod som inte är mycket att komma ihåg och en riktigt bra tredjeperiod där de avslutande minuterna drar ner betyget . Tredje perioden startar fantastiskt bra, vi inte bara kvitterar, vi går ifrån till klar och säker ledning men 4-2 men av någon obegriplig anledning slutar spelarna att göra det som göras skall och vips är det 4-4. I sudden är det egentligen inget snack och Oskarshamn drar på sig två till synes onödiga utvisningar och Daniel Pietta skickar in segermålet i Power Play.

Bortamatchen ges bästa möjliga förutsättningar, flyg ner till Kalmar och buss till Oskarshamn. Mattias Ritola är inte med ner till Oskarshamn pga. skada (?), tror kanske mer det är flygningen som är problemet. Jon Knuts är inte heller med ner då det ska födas barn vilket kan accepteras. För övrigt ser det bra ut.

Bra stämning på läktarna och vi Leksingar ger hemmapubliken en trevlig inramning. Matchen startar riktigt bra för Leksand som trycker på bra men något mål blir det inte. IK tar däremot ledningen knappt 13 minuter in i första perioden genom ett slagskott som Robin Rahm måste ta, ingen målvakt på den här nivån ska släppa in den pucken. Drygt två minuter senare studsar pucken rätt två gånger för IK i Leksands försvarszon, först på en Leksandsskridsk och ut till en IK spelare, via köksvägen studsar pucken in i mål via Robin Rahms benskydd vid bortre stolpen, en puck som gick parallellt med mållinjen.

Efter detta dör Leksands spel totalt. I mitten på andra perioden kommer 3-0 på ett riktigt snyggt sätt men i ärlighetens namn så får inte försvarsspelet glömma bort IK: s vänsterkant totalt och 3-0 sitter säkert i en helt övergiven målbur.

Tredjeperioden är Leksands chans och visst försöker spelarna men det är inte den riktiga hungern att vinna som infinner sig. Emil Bemström sätter reduceringen från snäv vinkel via målvakt men vi kommer aldrig riktigt nära. Sista målet är mer av akademisk art med tio sekunder kvar av matchen.

Leksand drar återigen på sig alldeles för många utvisningar och tillfråga på allt väldigt onödiga. Totalt 18 minuter varav 6 är då det är sex eller till och med sju utespelare på isen. Detta är inte okej. Utöver detta ytterligare 8 minuter av karaktären onödiga.

Leksand vinner skotten med 29-33 men vilka skott är det? Inte speciellt svåra avslut för Oskarshamns målvakt.

Det finurliga med Leksand är att vi får nya chanser hela tiden, inte bara en andraserve utan en tredjeserie i eftermiddag och den ska vi ta. Men disciplinen måste vara på topp och jag ser några viktiga nycklar för att lyckas.

  • Inga onödiga utvisningar
  • Försvarsspelet
  • Egna avslut (gå på mål)
  • Inställningen över hela banan
  • Tex Williamsson i mål

Kom igen Leksand! Nu kör vi!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *