Min strategi

2018-03-25

Min strategi vad gäller aktier är att enbart äga utdelningsaktier. Bra bolag med bra utdelning. Strategin är att snitta minst 5% i direktavkastning och ingen under 3%. Utdelningsfaktorn är en viktig parameter och den innebär att utdelningen inte sänks men höjd utdelning är naturligtvis än mer lockande. Utdelningarna ska generera ett behagligt liv som pensionär och fram till pensionen återinvesteras all utdelning.

Börsen går som alla vet upp och ner och det är inget att oroa sig för om börsen sjunker. Eftersom jag regelbundet köper aktier så blir det ”REA” när börsen går ner och jag får fler aktier för pengarna.

Inköpen är långsiktig och sträcker sig fram till pensionsåldern eller längre. Det totala utdelningen är viktig och efter pensionens inträdande kommer även viss avyttring att ske. Målet är att aktieutdelning och försäljning ska täcka minskad inkomst när pensionsåldern inträffar. Målet är att utdelning och försäljning ska täcka 20-25 år som pensionär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *