Bättre än Stockholmsbörsen

2018-03-29

ByggPartner är ny medlem i portföljen

 

 

 

 

 

 

OMXS 30 Stockholm februari 2018

Min portfölj vs OMXS 30 februari 2018

Aktieutdelningar 2018 kvartal 1 för vårt sparande

Dagsaktuellt Branschfördelning aktievärde

Aktievärde per företag i %

Ännu en svajig månad på börsen. Månaden startade på Index 1 587 och slutade på 1 535 och var som lägst nere på 1 484. Jag trodde nog inte att Stockholmsbörsen skulle ner under 1 500 med det gjorde den och inte bara en dag utan tre dagar, 23, 26 och 28 mars var Stockholmsbörsen under 1 500 vilket känns som en magisk gräns och jag tror tyvärr att vi kommer att hamna under 1 500 igen, kanske även ner mot 1 400 innan det blir lite mer stabilitet och faktum är att vi inte varit under 1 500 sedan den 6 december 2016.

Det är inte så kul att börsen svarar upp och ner men samtidigt är det alltid trevligt att shoppa aktier när det är REA och faktum är att jag har gått bättre än Stockholmsbörsen i mars. Mitt mål är att ha en bra utdelning när jag går i pension och med långsiktigt sparande så bör det ordna sig, det är ju trotts allt drygt 13 år till jag fyller 65 år och tittar jag i backspegeln så är OMXS30 upp från Index 566 så jag känner mig trygg.

Med relativt hör direktavkastning på >5% så känner jag mig trygg och med en genomsnittlig utdelning på ca. 5 000 kr per månad finns det mycket att glädjas åt.

Under mars månad har jag införskaffat ByggPartner i portföljen och det är en relativt billig aktie med bra direktavkastning på i skrivande stund 5.62 % och dem delar ut drygt 97% av vinsten. Kanske lite hög direktavkastning men det är bara att njuta under resans gång och jag köpte ByggPartner vid två tillfällen. Utöver ByggPartner så införskaffades Skanska, BMW, Hemfosa och SEB.

Utdelning kom från Axfood, Castellum, MQ och Swedbank.

HM har det tyngt för närvarande men inget som stör speciellt mycket då mitt innehav är ganska litet med 3,29% av portföljens värde och så länge utdelningen är okej är det oket.

MQ har ungefär samma utveckling som HM och även här är innehavet inte speciellt stort och är i dag 2,41% av vår portfölj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *