Utdelingsstrategi

2018-04-21

Min strategi att bara äga utdelningsaktier är grunden i mitt sparande. Jag har inte vart aktieägare så länge (första aktieköpet var 2016) men jag ta satt en strategi som jag håller fast vi.  Mitt aktiesparande följer en viss plan.

  1. Målet är att gå i pension med en bra aktieutdelning som täcker det staten inte längre kan garantera. Om det är långsiktigt kan de lärda med studieskulder tvista men för min del handlar det om cirka 15 år.
  2. Min portfölj (och hustruns) är baserad på att äga aktier i cirka 25 företag med +/- 5 st dvs. 20-30 bolag och i olika branscher. Kommer aldrig att vara fullinvesterad men det kommer inte att ske några större förändringar. Med en långsiktighet på cirka 15 år så kommer börsen att gå upp och ner men inget att oroa sig för. Går börsen ner så kommer utdelningarna i alla fall och dessa återinvesteras naturligtvis. Går börsen ner så är det med andra ord REA, går börsen upp så förstärks värdet och utdelningarna kommer regelbundet.
  3. Historiskt sett  står utdelningar för hälften av aktiens avkastning och med denna historia så är aktier med utdelning det enda valet för min del. Aktier utan utdelning ratas även om det är kortsiktiga mål men inköp av dessa är inte intressanta men något enstaka nedgång kan vara okej. Utdelningshistorik är en viktig parameter.
  4. Utdelningar är min strategi och helst skulle jag vilja ha samma utdelning årets alla månader men det är en utopi. Jag har därför satt målet att snitta 5% i direktavkastning och snitta årets månader på en hög nivå. Att tajma marknaden känns svårt och därför är utdelningsstrategi det bästa för mig,
  5. Behålla framgångsrika bolag länge.
  6. Att gilla läget är skönt oavsett om börsen går up eller ner är min grej. En börskrasch kan vara jobbig men med en längre strategi så bör det i slutändan bli bra. Att inte stressa upp sig när börsen har det jobbigt berör mig inte mer än att det är REA.
  7. Lita på din strategi och hål fast vid den.
  8. Mål är att ha 5000 kr i utdelning per månad i snitt när vi fyller 65 år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *