En stark trupp – Tappade spelare (Olle Alsing – skönt)

2018-04-28

Truppen i nuläget och skönt att slippa vissa spelare

Att vi tappar spelare är ganska självklart. Några har redan klart med ny klubb, andra inte. Austin Madaisky står ute kontrakt men jag hoppas han är kvar. Patrick McNally lär vara förlorad och det gör ingen ledsen, hade förmodligen HockeyAllsvenskans sämsta skridskoåkning. Patrik Norén ser ut att hamna i Skellefteå och det kanske är synd men tar han verkligen en plats i Skellefteå? Tidigt under säsongen ryktades om att Olle Alsing var klar för Djurgården och det är riktigt skönt att slippa Olle Alsing i nästa års trupp då han producerat mest för motståndarna (kommer med all säkerhet att hamna i Huddinge). Emil Bemström lär också vara förlorad och det är mer förståligt då han är en riktig talang, hoppas att Emil kommer att utvecklas till den stjärna han är på god väg att bli. Isac Skedung, William Wikman och David Åslin försvann under säsongen och har klart med nya kluddar. Gällande Martin Grönberg så är det mer osäkert men lyckas han få ett kontrakt med en klubb i HockeyAllsvenskan så är det bara att gratulera killen, tror mer på HockeyEttan. Tyskarna är också ett minne blott.

So far so good. Truppen till kommande säsong ser bra ut riktigt BRA! Viktiga spelare har valt att stanna förlängt allt från ett år till tre år och tänker då speciellt på Mattias Ritola som signerade för tre år i Leksand utan klausuler. Utöver Mattias har bl.a. Tobbe Fop, Jon Knuts, Martin Karlsson med flera valt att stanna.

På plussidan finns bra spelar och det är riktigt glädjande. Trion Tor Immo, David Rundqvist och Thomas Valkvæ Olsen producerade bra i sina respektive lag och tänka råd på Troja och Södertälje. Tor Immo producerade 40 poäng (27 mål + 13 assist), David Rundqvist producerade 37 poäng (9+28) och Thomas Valkvæ Olsen producerade 34 poäng (23+11) vilket borgar för en offensiv trio då herrarna samlade ihop 111 poäng fördelade på 59 mål och 52 assist.

Utöver dessa har även centern (högerforward) Linus Persson (Färjestad), och backarna Daniel Gunnarsson (Karlskrona), Lucas Nordsäter (Färjestad) och Axel Bergkvist (J20) anslutit till A-laget.

Får vi dessutom behålla Daniel Bertov, Johan Porsberger och Anton Karlsson så ser der riktigt bra ut. Det hade dessutom varit gutt att behålla Alex Friesen och Matt Carrey i laget och med en riktigt bra back så blir jag riktigt glad, jag hoppas på Austin Madaisky.

Orosmolnet är dock målvaktssidan, Axel Brage ansluter från Örebro och Jonas Arntsen har förlängt men ingen riktigt matchavgörande målvakt. Synd att Tex Williamsson lämnar och bara att gratulera Tingsryd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *