Pengaregn i april

2018-05-05

Joakim von Ankas skattkista

Utveckling i april blev +4,16% vilket är klart bättre än OXM30 Stockholm

April månad är årets hittills bästa månad, både vad gäller utdelning och utveckling. Stockholmsbörsen steg lite drygt 2% men vår utveckling var +4,16% vilket är glädjande.

Stockholmsbörsen stänge på Valborgsmässoafton på 1 577,08 och är tillbaka på mars nivå men det är en bit upp till årshögsta 1 645,37 från 23 januari.

Börsen upplevs fortfarande som väldigt svajig och med tanken på att HM återhämtat sig bra senaste månaden så hjälper det naturligtvis till.

Utdelning efter 4 månader 2018 vs 2017

April månade är en bra utdelningsmånad och nu har hela 2017 år utdelning passerat vilket är riktig kul och väldigt bra. Sju bolag hade aktieutdelning för vår del och är årets bästa månad så här långt. Drygt 60 kr mer trillade in i jämförelse med mars. Årets utdelningar kommer att bli mer än dubbelt så stor som förra året och visar att min strategi håller. Målet är ju att utdelningarna ska täcka upp för förlorad lön när vi pensionerar oss om drygt 10 år.

Maj månad ser också bra ut och med 8 utdelningar så maj ser onekligen bra ut inte bara för att vädret blir allt bättre.

Skanska som fallit konstant sedan halvårsskiftet stod för månadens största utdelning med SEB straxt efter. Skanska kommer för övrigt att öka i portföljen trotts att Skanska är största posten vi äger. Tittar jag bakåt så har Skanska en fin utdelningstrend de senast 32 åren och har bara sänkt utdelningen vid tre tillfällen, övriga år har utdelningen höjts eller varit densamma vilket är bra. 8,25 är årets utdelning. Lite förvånande att aktiekursen sjunkit under så lång tid men vad gör det i nuläget, jag gillar att shoppa på REA.

Andra bolaget som hade bra utdelning i maj var som skrivit SEB och även SEB har sjunkit på börsen sedan halvårsskiftet 2017 så det är med samma ord även här REA. Årets utdelning på 5,75 ger en bra direktavkastning på nästan 6%. Målet är att öka även på SEB nu när det är REA.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *