Jänkare i stan

20018-06-06

Kvällsmiddag på lördagen. Tomoe, Melissa, Amy, Kevin, Michael och Christina

Glada släkten skålar.
Olle, Dale och Brad

I sex dagar har vi haft besök i Kalmar av våra amerikanska släktingar.

Fredag 1 juni anländer Brad och Tomoe med tåg till Kalmar C och tåget är ”on time”. Första mötet med våra gäster känns fantastiskt. Vi börjar med att äta lunch på Kalmar Golfklubb. Mat i magen och ett bra sätt att bekanta oss med våra gäster.

 

Seth lär Melissa spela soccer

Efter lunchen blir det ett besök på vårt fantastiska slott vi har i Kalmar. Sommaren till ära så är det en utställning om Leonardo DaVinci på slottet vilket är kul. Tiden bara rinner iväg och vips är det kväll

Vi grillar tillsammans med Michael, Isabell och Seth och har en trevlig kväll tillsammans.

Lördag 2 juni är det södra Öland som står på programmet och ett besök i Skärlöv där Sigurd Jacobsson föddes och levde sina första 22 år innan det 1923 bar av till det stora landet i väster. På eftermiddagen hinner vi med ett stopp hos syster Ylwa innan det bär av till Borgholm.

På återresan till Kalmar släpper jag av Brad och Tomoe hos Olle så får dem några timmar att bekanta sig. Vi bestämmer att vi ska äta middag tillsammans inne på Kvarnholmen ikväll.

Besök på kalmar slott. Melissa, Seth, Dale och Amy

Christina och jag åker hem och snart är det dags för nästa gäster från Amerika att anlända Kalmar. Dale, Amy och Melissa kommer till oss lite innan kl. 18. Ett härligt återseende då vi träffat Dale och Amy tidigare men Melissa är ny bekantskap. Vi pratar, tar en öl och har trevligt tillsammans.

Lite efter 19:30 åker vi in till Kvarnholmen och möter då upp tillsammans med de tidigare ankomna gästerna och även Michael och Kevin ansluter. O’Learys är det som står som valet faller på, ganska mycket folk ute denna lördagskväll och det är inte så konstigt då Kalmar erbjuder kanonväder. Isabell är inte med då hon väntar barn vilken dag som helst.

Vi sitter tyvärr vid två bord då dem inte fick (sa dem) sätta ihop borden men det gjorde inte så mycket, vi hade en trevlig kväll tillsammans. Avhandling av svenska och amerikanska historier och mycket skratt förgyllde denna kväll.

Seth med sin nya favorit Melissa

Vi bryter upp lite efter kl. 23 och ska köra Brad och Tomoe till Borgholm där dem ska bo en natt för att på söndagen gå på Solliden och Borgholms slottsruin tillsammans med Marianne Jacobsson. På vägen upp till Borgholm har vi oturen att köra på ett rådjur och det blir lite stökigt innan vi hittar det påkörda djuret och innan allt med polisen är avklarat men det löste sig bra. Bara materiella skador på bilen och inga personskador.

Söndag 1 juni och nytt besök på Kalmar slott, denna gång med Dale, Amy och Melissa och dagen till ära så följer Seth med oss då Isabell har känningar att det nog är dags snart. Vi tillbringar nästan tre timmar på slottet innan vi intar en lättare lunch. Christina och Seth åker hem men vi andra tillbringar några timmar inne i stan, bl.a. gästar vi Kalmar Domkyrka.

Tisdagskväll hos Olle och Ingegerd. Laila, Dale, Amy och Melissa småpratar.

Lördagskvällen är vikt för ett besök hos Ylwa med familj och vi har en riktigt trevlig kväll tillsammans och dagen till ära så kommer släktens senaste medlem till världen. Kvällen innehåller en vandring i Åhlunds egna djurpark och grillning. Kvällen avslutas med ett parti kubb-spel och vi kör killarna mot tjejerna och turligt nog så vinner tjejerna så kvällen blir lugn :).

 

Amy med Tex

Melissa med Tex

4:e och 5:e juni tillbringar dem tillsammans med Olle och Marianne på Öland. Kvällen den 5 juni har Olle bjudit in de som vill att komma till Boverian för lite samkväm. En kul kväll med mycket skratt.

Onsdag den 6 juni är det avfärd för amerikanarna till släkten i Stockholm men inna  det är dags för avfärd så hinner vi med en svensk fika. Michael med familj kommer bort och visar stolta upp den nyfödda familjemedlemmen som ska heta Tex.

Tack alla som var med på denna händelserika ”Amerikavecka”.

Svenskt Fika – Kevin, Dale, Amy, Tex, Melissa, Christina, Isabell och Michael. Seth hann inte med på bilden då han spelar fotboll i vår lilla trädgård

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *