Mot Rhodos

2018-06-28

Christina njuter på stranden

Glasögonkrasch

Morgonen startar med tidig väckning och en enkel frukost bestående av en tallrik fil mör min del och en tallrik flingor och mjölk för Christina.

In med väskorna i bilen och avfärd mot Växjö och Småland Airport. Incheckning senast kl. 06.00 och allt flyter på bra och säkerhetskontrollen går som en dans.

I gaten händer det som inte får hända, ena skalmen på mina glasögon havererar fullständigt och lossnar från bågen. Rackarns, nu blir det att gå med solglasögon hela den ljusa tiden på dygnet och men stukad båge på när mörkret faller in. Men det ska nog gå bra.

Vi bordar planet i tid men får ganska omgående beskedet att vi är tilldelad en slottid kl. 07.28. Så det blir att sitta i planet i cirka 45 minuter. Den tilldelade slottiden visar sig stämma och lite efter halv åtta har vi lättat från marken.

En ganska behaglig flygning men det är ganska trångt eller rättare sagt riktigt trång på Jet Time Flight JTG761. Här har det tryckts in maximalt med säten. Maten som serveras är en frukost som är okej, omelett, korv, potatisbullar och grönsaker.

Inträdet till Rhodos gick snabbt, klart snabbare än tidigare år och väskorna kom väldigt snabbt. En kort bussfärd på kanske 25 minuter så var vi på hotell Blue Star Atlantica Princess. Även här gick incheckningen snabbt men rummet var inte klart förrän vid 14.00 men det gjorde inte så mycket då vi satsade på lunch (vi fick ju våra band för All Inclusive).

Efter att vi lämnat vårt bagage på rummet så var det sol och bad som gällde och riktigt härlig värme och behaglig vind. När vi kom ner till poolen vid halv tre var det 30 grader i skuggan och vid klockan 17 var det fortfarande samma härliga temp. Vinden är ljummen och skön.

Kvällens middag på Othello införlivar förväntningarna, riktigt gott.

Go Natt, ses i morgon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *