1965 Succé direkt

2018-08-10

Första officiella produktionsåret! 1965 är den första årsmodellen som produceras av Mustangen men det har redan producerats 121 538 Mustanger som entusiaster kallar 1964 ½ men som egentligen är årsmodell 1965. Första serien började produceras 9 mars 1964 och andra serien hade som första produktionsdatum 17 augusti 1964.

Mustangen är född och succén är redan ett faktum innan det bytts kalenderår till 1965. Första produktionsåret producerades det inte mindre än 680 989 Mustanger i de båda produktionsserierna. Inte undra på att konkurrenterna springer runt som yra höns i företagens korridorer.

Det ändrades en hel del mellan de båda produktionsserierna och vid en närmare titt är det i princip två olika bilar. Några kännetecken kan vara: (första angivelsen = första produktionsserien, andra angivelsen = andra produktionsserien).

  • Mustangordet på framskärmen är 4 3/8” mot 5”.
  • Olika generatorer mellan produktionsserien, Likstörm vs. Växelström
  • Fastback fanns ej i första produktionsserien.
  • Utöver detta fanns en mängd skillnader men största skillnaden var på motorsidan.

Grundpriset var fortfarande lågt satt men det fanns en mängd options att köpa till och Mustangen kundanpassades och priset förändrades från lite till ganska radikalt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Säljbroschyr 1965

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *