Försäsongen

2018-09-20

HockeyAllsvenskan

I morgon startar HockeyAllsvenskan och siktet för mina vänner från södra Siljan är naturligtvis SHL. Ett tufft mål men det finns ingen anledning att inte sikta högt.

Försäsongstabell HockeyAllsvenskan 2018:19

Försäsongen är över och Karlskrona är laget som vinner försäsongstabellen och ståtar med en förlustfri matchserie, 6 vinster samt två vinster i övertid. Leksand kommer på plats 10 och har fyra vinster, fyra förluster och en förlust på övertid. Känns ändå helt okej.

Laget som Leffe Carlsson & Co ställer på isen känns intressant även om målvaktssidan är där det finns störst funderingar. Axel Brage kommer med all säkerhet att ta hand om förstaspaden men frågetecken finns som förhoppningsvis rätas ut. Backsidan känns bra, minst lika bra som förra säsongen, kanske lite bättre till och med. Forwardssidan är den del som känns mest spännande och intressant. En kedja med David Rundqvist flankerad av Johan Porsberger och Tor Immo kan mycket väl göra 125 poäng tillsammans och med riktigt fin utdelning är inte 150 poäng omöjligt. Poängmässigt tippar jag 102 poäng.

Hur som helst, en bra start är viktig inte minst för känslan i laget. AIK kanske mönstrar ett väl så bra lag och får gälla som favorit.

Mitt tips gällande sluttabellen till våren är:

 1. AIK
 2. Leksand
 3. Björklöven
 4. Södertälje
 5. Karlskoga
 6. Modo
 7. Almtuna
 8. Oskarshamn
 9. Västerås
 10. Karlskrona
 11. Tingsryd
 12. Vita Hästen
 13. Västervik
 14. Pantern

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *