Ett fall framåt

2018-12-07

Matchstatistk

7:e raka förlusten, ett föga imponerande rekord… 7 raka förluster i HockeyAllsvenskan har Leksand aldrig tidigare haft men nu är det ett faktum. Sett till spelet så är det en mardrömsstart som inleder matchen, 2-0 till Modo efter 2:37 och det känns riktigt motigt för att inte säga kört.  När så 3-0 faller 37:43 känns det onekligen kört men vi ska ge Modo en riktig fight in i slutet.

Martin Karlsson sätter snyggt reduceringen i inledningen av tredje perioden och David Rundqvist sätter riktig spänning i slutet på matchen. Axel Berg Bergkvist är nära att sätta kvitteringen men stolpen sätter stopp för kvitteringen och slutminuten så hinner vi även med ytterligare en puck i ställningen av August Berg (tror jag) och vi är verkligen nära att kvittera men det grinar emot och sjunde förlusten är ett faktum.

Bortsett från första 10-12 minuterna i första perioden så är det en match med klart fall framåt. Skönt att notoriska målskyttar och poängplockare finns med i poängskörden, David Rundqvist sätter sitt 4:e mål för säsongen, kanske är inte David målskytt i första han men ändå skönt att göra mål, Johan Porsberger, Oskar Land och Thomas Valkvæ Olsen kommer med i protokollet genom assist och är på G igen.

Inledningen på första perioden är ingen höjdare och är det som förstör denna fredagskväll men ljusglimtar finns 🙂 Vi vinner puckinnehavet i andra perioden med 43-57% och klart i sista med 36-64%, vilket ger ett övertag totalt med 44-56% sett över hela matchen.

Trotts förlust så infinner sig vinnarkänslan och det är gott nog samtidigt som skadefronten närmar sig slutet, Calle Själlin tränar fullt och om ryktet talar sanning så finns hopp om att Mattias Ritola är på is och med i laget efter årsskiftet. Snacka om nyförvärv. Parallellt med etta är Mattias ”Kolan” Karlsson förhoppningsvis tillbaka efter nyår.

För leksands del handlar det i nuläget om att vara topp 8 för att ha chansen att kvala vidare men helt klart är det hamna femma eller bättre då bonuspoäng delas ut i Slutspelsserien. Att vi ska nå final är en utopi i nuläge, både poäng- och spelmässigt.

På onsdag väntar Södertälje SK i Tegera Arena och då hopps jag förbannelsen är över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *