Ett skakigt börsår

2018-12-31

Årets utveckling av OMX Stockholm 30

2018 var ingen höjdare på OMX Stockholm 30

2018 är snart till ända men börsåret tog slut redan i fredags den 28 december. Ingen roligt börsår då det svajat rejält, framförallt sista halvåret och slutade -10,72%.

Ett tag såg det riktigt bra ut med index 1 779,50 för att sedan backa ordentligt med återhämtning på slutet till 1 408,74.

Årets slutportfölj per förstag

Vi sålde av en del och fyllde på med annat. CLX, Ahlsell och Aktiebolaget Högkullen försvann medan nytt i portföljen blev Klövern Preferensaktie.  Portföljen innehåller 20 st bolag, några som håller stilen medan andra har en bedrövlig utveckling. Fastighetsbolagen går bäst men även Axfood levererar.

Årets måluppfyllelse i aktievärde

Glädjande är att vi är ”kvartsmiljonärer” på aktier och faktum är att vi ligger före i måluppfyllelsen. Målet är som jag skrivit tidigare att vi ska ha en bra utdelning när vi går i pension som täcker bortfallet när staten inte lever upp till vad lönen ger. Utdelningen kommer naturligtvis inte att räcka men kalkylen innehåller även en viss avyttring av aktier och detta ska räcka i cirka 20 år och räcker det längre är det positivt.

Utdelningsutveckling

Vid en titt på årets utdelningar så är  en positiv känsla med index 197 och detta ger i nuläget drygt 1 000 kr i månadsutdelning i snitt. Inte illa med tanke på att vi bara varit med i börsrallyt i drygt 2 år.

En besvikelse 2019 är att MQ inte kommer att ha någon utdelning så vi får se hur länge MQ finns med i portföljen, kanske avyttras den om den bara återhämtar sig lite då den är bedrövligt låg för närvarande.

Årets utveckling för Christina

Christinas portfölj hade en positiv utveckling 2019 vilket är kul och ganska imponerande. Christina slår OMX Stockholm 30 klart, drygt 15% bättre.

Min portfölj är inte av samma  kaliber som Christinas men den slår i alla fall även den OMX Stockholm 30 så helt värdelöst är det inte då index är -3,56% under året.

Årets utveckling för Glenn

Hur som helst så är förhoppningen för 2019 ett bättre börsår och nya måluppfyllelser.

Gott Nytt År!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *