Kämpa Tobbe

2019-01-05

Melineffekten håller i sig och det är riktigt skönt. Fem hete punkter:

  • 2018-12-20 Klättrade en placering utan att spela (bättre målskillnad då Tingsryd slog SSK)
  • 2018-12-26 Seger mot Almtuna efter 9 raka förluster och dessutom fullsatt i Tegera Arena
  • 2018-12-29 Seger borta mot Karlskrona
  • 2019-01-03 Klättrade en placering utan att spela )bättre målskillnad då Tingsryd hjälpte oss
  • 2019-01-04 Seger mot AIK i ett återigen fullsatt Tegera Arena

Efter Roger Mellins inträde har 8 poäng på tre matcher inkasserats på kontot och en till synes annan glädje i spelet. Delvis ett nytt spel på isen och nya roller för spelarna. Varje byte har en tanke och i matchen mot Almtuna tekade till exempel aldrig Linus Perssons och David Rundqvists lina i egen zon och Jon Knuts och Lukas Enqvist matchades aldrig vid tekning i anfallszon. En ganska tydlig tanke Roger Mellin har.

Seths första match live Karlskrona – Leksand 29 december 2018

Matchen mot Karlskrona var egentligen ingen höjdare men starkt att vinna skitmatcher. Det som stör i den matchen är Tor Immos incident vid ett gruff, Tor Immo måttar ett ”slag” mot Karlskronaspelaren, linjedomare går emellan och samtidigt skyddar sig Karlskronaspelaren och Tor Immos underarm snuddar baksidan på linjedomarens hjälm. Tor Immo döms för ”Physical abuse of officials” och således ”Match Penalty”. efterföljden blir matchen + två matchers avstängning. Joo nu är reglerna så men… Till råga på allt så kommer huvuddomaren Filip Sandstedt från Lyckeby i Karlskrona, kan även vara så att han spelat i Karlskrona i yngre år. Konstigt. Men strunt samma, nu är det som det är och vi vann ju matchen. För övrigt Sets första hockeymatch live.

Men det är inte bara glädje, det finns en stor smolk i bägaren. Tobias Forsberg skadade sig allvarligt i matchen mot Almtuna. En inte allt för tilltrasslad situation som får sämsta tänkbara upplösning, Tobbe Fopp far in med huvudet i sargen (inget ojust) och blir liggande på isen och perioden avbryts. Efter alla tänkbara säkerhetsåtgärder blir det helikoptertransport till lasarettet i Falun för att sedmera transporteras till Akademiska sjukhuset i Uppsala. Den efterföljande operationen av nackskadan ska enligt uppgift gått bra men mycket knapphändig information efter detta. Hoppas hoppas hoppas.

I gårdagens match mot AIK manifesterade Leksandspubliken när matchuret står på 19 minuter (Tobbe spelade i #19) och AIK-supportrarna ställde snyggt upp på detta. Manifestationen upprepades i andra perioden när uret återigen står på 19. En snygg gest som kan tittas på här .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *