Swedbank stökar till det

2019-04-01

Swedbank var månadens stora besvikelse

En händelserik månad är till ända och Stockholmsbörsen åkte upp och ner och slutade till sist på -1,22%. Banksektorn var det som var månaden största besvikelse med Swedbank i topp. Avyttrade dessutom Swedbank med en liten förlust men avyttrade innan det stora fallet så jag är ändå ganska nöjd.

Axfood och Castellum månadens behållning

Månadens utdelningar stod Axfood och Castellum för, två tämligen bra bolag i vår portfölj och från Castellum väntar ytterligare en utdelning i september.

Under månaden såldes Acando av efter ett uppköpsryckte från CGI. Sålde på 41,25 och nöjd med utvecklingen på +37,5% och inklusive utdelning var vinsten uppe i +44,3%. BRA!

På inköpsfronten ligger SEB, Nordea, Duni samt Kinnevik. Kinnevik är nytt i vår portfölj.

Vår portfölj vid månadsskiftet 

Lite kul med nytt i portföljen och vid månadsskiftet har vi 18 bolag i vår pensionsjakt. Hemfosa är största innehavet tätt följd av Saltängen Property Invest.

För kidsens del så är även där Kinnevik ny bekantskap. Ingen utdelning i mars men i april kommer utdelning från Havsfrun, Klövern SEB och Skanska.

Branchfördelning vid månadsskiftet

Branchfördelningen är ojämt viktad med klar övervikt för fastighet och kommer säkert att vara så en tid framöver. Sålde ju av Swedbank under månaden så snedfördelningen blir allt större. Nya inköp under april men vad är inte bestämt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *