Då var vi på resa

2019-05-24

På tåget mot Köpenhamn

Lite motigt med vädret men hoppas dem har fel

Uppstigning kl. 06.00 och fixa det sista innan vi lämnar lägenheten. Tåget går från Kalmar C mot Köpenhamn och Kastrup kl.08.00. Tåget går punktligt och vi är ”On Time” på Kastrup 11.35. Åker 1:a klass med Öresundståg men det vet i tusan om det är 1:a klass. Inte så stor skillnad mot 2:a klass men vi kommer i alla fram som vi ska.

Tyvärr verkar inte vädret bli någon höjdare men hoppas dem har fel.

Självincheckningen går enkelt och vi droppar våra resväskor och beger oss till säkerhetskontrollen. Har aldrig varit med om så lite folk i säkerhetskontrollen som denna fredag, lite konstig känsla när det är så tomt. Något fel? Näe och det går otroligt smidigt.

Sedvanlig runda i Tax Free och i Tax Free är det betydligt mer människor. Vi handlar lite whiskey och kollar in vår flight på skärmen men det har inte kommit upp än men ska gå 16.15.

Uppladdning i SAS Lounge på Kastrup

Denna resa har vi bokat SAS Plus och har tillgång till SAS Lounge. Vi entrar och tar för oss av det som erbjuds. Lättare tilltugg och dryck i form av öl, vin, vatten mm. Motsvarar inte riktigt förväntningarna men det är lugnt och skönt.

Lite kul att en idol för mig Magnus Uggla år i SAS Lounge, går förbi oss och hälsar artigt. F-n att jag inte bad om en bröllopshälsning.

Flyget går enligt tidtabell och flygresan tar 2h 20min och är behaglig. Maten som serveras är dock en riktig besvikelse, den får SAS bakläxa på, sämsta vi hittills fått på någon flygning. Ska även finnas Wifi i SAS Plus men inte det heller är till freds, lyckas inte logga in men det kanske mer beror på handhavandefel.

På hotellrummet möts vi av söta drömmar

Väl framme så kommer våra resväskor och vi tar flygbussen in till Rom som kostar 7€ per person, drygt en timma senare kliver vi av bussen vid Roms järnvägsstation.

En kortare promenad på 3-4 kvarter och vi är framme på hotellet vi ska bo på, Best Western Universo Hotel. Snabb och enkel incheckning.

Uppe på hotellrummet ligger ett välkomstkort på ena kudden och killen på bilden är slående lik Seth.

En pizza hinner vi med innan det är dags att lägga oss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *