En härlig dag i Rom

2019-05-25

Fontana di Trevi

Pantheon

Lördagen bjuder på fint väder och efter en bra frukost på hotellet beger vi oss ut på Roms gator och första stoppet blir vid Fontana di Trevi. Som alltid mycket turister vid ”Britt Eklands badplats”. Hur som helst så är det vackert.

Nästa stopp blir Pantheon som med sitt fantastiska tak är en mäktig byggnad med sitt ursprung som tempel för drygt 2000 år sedan och som invigdes som kyrka år 609. Imponerande!

Peterskyrkan med Tibern i förgrunden

Nästa stopp denna lördag är tänkt att bli Spanska Trappan men vi hinner ta en titt på Peterskyrkan med floden Tibern. Häftigt!

Innan vi är framme vid Spanska trappan hinner vi med ett stopp för lite förfriskningar och vi sitter på ett trottoarservering och njuter i det fina vädret. Skulle regnat men vi har tur och solen lyser så fint.

Lyxiga gatan Via Condotti med skor för 1000€

På väg till Spanska trappan kollar vi in lyx och flärd på Via Condotti där flera butiker med de dyraste märkena finns representerade. Vi tar även en runda in i Ferraris butik vilket är kul.

Frame vid spanska trappan är det mycket folk och rätt som det är hör jag med kraftig stämma ”Glenn Gustafsson” och jag vänder mig om och där står Johan Skoog som jag inte träffat på länge, Märkligt sammanträffande.

Internationell hopptävling i Borgheseparken

Vi käkar en god lunch i Borgheseparken och vandrar vidare i parken och kommer till ett tävlingsområde med mängder av sponsorer som visar sina produkter. Tävlingen är Nationshoppningen i Rom vinns av Sverige med ryttare som Peder Fredriksson och Henrik von Eckermann. Konstigt att vi hamnade här.

Internationell hopptävling i Borgheseparken

Vi strosar mest runt i parken och njuter några timmar av fantastisk miljö. Helt plötsligt kommer vi fram till en staty med Karl XII. Konstigt att dem har Karl XII som staty i Italien 🙂 Skojar lite men det kunde varit Karl XII för det stod inte vem det var.

På vägen mot hotellet passerar vi Piazza Venezia med en mäktig byggnad.

Trötta efter dagens prommenader somnar vi ovaggat.

Hälsade på KalrXII i Borgheseparken

Christina vid Monumento Nazionale a Vittorio Emanuele II

 

 

 

 

 

Vi har gått 17,2 km idag

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *