Regnet det bara öser ner

2019-05-27

Leksingar på Petersplatsen en regnig eftermiddag

Petersplatsen en regnig eftermiddag i maj

Om det regnade en del igår så är det inget mot måndagens regnande. Vi äter återigen en god frukost och efter frukosten beslutar vi oss för at vänta lite med att lämna hotellet. Lite efter kl. 10 så slutar det regna och vi ser till och med blå himmel och solen tittar fram.

 

 

En av alla vackra broar över Tibern

Vi beger oss till ”Piazza San Pietro” eller mer svenskt Petersplatsen. Vi hinner lite mer än halvvägs innan det återigen börjar regna. Det regnar ömsom mycket och ömsom lite mindre men det regnar kontinuerligt och det förtar upplevelsen onekligen.

 

 

Fantastiska takmålningar

Väl framme vid Peterskyrkan så är det blött och ganska mycket folk som köar för att komma in. Vi blir ständigt attackerade av så kallade ”guider” som erbjuder oss ”free line” för att komma in extra fort. Dessa försäljare är riktigt jobbiga och erbarmligt outtröttliga men vi står emot.

Vi bestämmer oss för att äta lunch innan vi ställer oss i kön och på lunchen pratar vi men några jänkare som köpt ”free line” till Vatikannen samt Peterskyrkan och betalat 70€ per person. Inget som lockar oss då vi var inne i Peterskyrkan och Vatikanen för 11 år sedan.

 

 

Otroligt vackert dekorerad kyrka

Några timmar senare börjar vi åter gå mot hotellet och tittar in i en kyrka på vägen som är mäkta imponerande. Kyrkor kan Italienarna bygga, inget snack om det.

Väl tillbaka på hotellet är det torkning av skor som stå på programmet och hårtorken funkar perfekt. Middag och i morgon återvänder vi till Sverige.

Denna måndag hann vi med 14 km trotts regn.

See you 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *