Åter mot Sverige

2019-05-28

Vi avslutar Rom med en McD på Fiumicino Airport

En trevlig resa till till Italien och Rom är till ända. Rom erbjöd fint väder när vi kom och även på lördagen. Söndag förmiddag helt okej men en regnig eftermiddag och kväll följdes upp av en riktigt blöt måndag. Tisdag och hemresedag då visar Rom återigen upp sitt fina väder.

Vi tar tåget från Termini till Fiumicino som tar 28 minuter, en riktigt behaglig resa som kostar 14€ per person. Ett klart bättre alternativ än bussen som tog 1 timma och 20 minuter och inte speciellt komfortabelt. Men visst, det var halva priset mot tåget men nästa gång betalar vi för tåget.

Flight SK682 till Köpenhamn är ca. 20 minuter försenat men med hjälp av kraftig medvind så landar vi några minuter före utsatt tid.

 

Vår Flight hem till Sverige

Vi lämnar planet och hinner med att shoppa lite dryck till Michaels och Isabells bröllop i Taxfree alldeles i närhet till gaten vi ankommer till. Vi skyndar vidare till bagagebandet och har 1 timma på oss att få väskor och shoppa lite till innan tåget går 17:21.

En Dansk evinnerlig tid innan väskorna, vi hinner i lugn och ro handla det sista till bröllopet i Taxfree ”sista chansen” men inga väskor. Bagagebandet börjar rulla 17:06 och vi får vänta på runt 50 väskor innan våra kommer. Snabbt ner med det vi handlat och vitare mot utgången. Sju minuter till tåget går och vi köper Duo-biljett till Kalmar, hinner även med att köpa några korvar och en dryck och med två minuter till godo är vi nere vid spår 1 som ska ta oss till Kalmar.

Väl ombord anländer vi Hyllie station där det är passkontroll för att komma in i Sverige men Svensk passkontroll funkar sådär, vi visar inte passen innan tåget rullar vidare mot Kalmar.

Faktum är att vi inte visat pass en enda gång på hela resan, märkligt i dessa tider.

Tåget anländer Kalmar C på utsatt tid där Kevin möter upp oss och vi har bara en kort biltur hem.

Tack för denna gång – Trevligt som vanligt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *