Dag 5 Sovrummet klart

2019-08-09 Göteborg

Golvläggningen i sovrummet rullar på bra

Fredagen fortsätter där vi slutade igår, dvs. sovrumsgolvet läggs. Det flyter på bra, en garderob lyfts på plats och bägge garderoberna är på plats. Snyggt.

Vi tar lunch och åker upp till Bäckebol där vi ska hämta sänggaveln som Kevin igår köpte på MIO. Släpvagnen är bokad till kl. 11.00 och i två timmar men när vi kommer till Mio så får vi beskedet att den som lånade släpet igår har kört punka.

Första garderoben på plats

Serviceminden som personalen visar upp är toppen och säljaren kollar upp vad det kostar att hyra ett släp på OKQ8 vilket är 299 kr för tre timmar och han sänker priset med motsvarande. Riktigt juste.

Vi käkar lunch på Ikea innan vi hämtar släpet, lastar och kör tillbaka till Gamlestaden, bär upp sänggaveln. När vi ändå har hyrsläpet så lastar vi in en massa bråte som gamla parkettgolvet, lister, foder mm. Kevin Googlar upp en återvinningscentra och vi tar sikte på återvinningscentralen i Tagene.

Framme i Tagene visar det sig att det är andra regler vad gäller slänga på återvinningscentra än vad vi är vana med från Kalmar. I Kalmar är det fritt för privatpersoner men i Göterborgs kommun gäller sex fria gånger per år därefter är det en avgift. Kevin är inte skriven i Göteborg än och Christina charmar sig in och får en gratis deponering. BRA!

Hörnet blir snyggt utan skjutdörr

Tiden går ruskigt fort och det blir lite tait att hinna med att lämna tillbaka släpen inom hyrtiden på tre timmar men vi hinner och har tio minuter till godo. Snyggt jobbat!

Vi fortsätter lägga golv och slutklämmen är lite tidsödande. Sista brädan i rummet måste sågas på längden och vi mäter upp bredden, jag mäter men gör helt fel och mäter från fel håll och brädan blir för smal. Pinsamt dåligt. Nästa bräda går bättre och sågas perfekt.

Längst in i rummet har det funnits en liten garderob med hemmagjord skjutdörr och detta vill Kevin inte ha kvar. Väggarna är målade och nu ska golvet sågas in i kilform men det går galant och framåt kl. 18 är rummet klart.

 

Sovrummet klart sånär som på lister och foder

Kvällen till ära så ska vi äta middag inne i stan. Dusch och språvagn in till Centralstationen. Vi strosar runt och till slut hamnar vi på Lilla London. Efter middagen går vi bara runt på Avenyn och myser innan vi åker tillbaka till Gamlestaden.

Trötta och nöjda efter en veckas renoveringsarbete är det läggdags.

Sovrummet

Bägge garderoberna på plats med skjutdörrar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *