Förberedelser för målning

2019-10-12 Göteborg

Kaklet är borta

Fredagskvällen nyttjades till att förbereda målning av köket. Vi rensar bort allt på väggarna i form av spik, skruv, gardinfästen mm. Hyvlar tapetskarvarna och det flyter på riktigt bra. Kevin börjar slipa ojämnheterna på väggarna och i taket och hinner även med att spackla en första gång allt som ska. Kevin sliter på bra med jobbet med armarna över huvudet.

Jag ger mig på att knacka ner kaklet och det är inte så svårt som befarat men sättfixet visar sig sitta ordentligt och gipsen går sönder. Efter lite funderande så bestämmer jag mig för att såga bort gipsen då den ändå går sönder. En remsa på cirka 50 centimeter sågas bort så i morgon blir det att köpa en eller kanske två gipsskivor.

 

Tapethyvlad och första spacklingen klar

Vi hinner även med att demontera nederskåpet till höger om spisen vilket är bra.

Vi lägger ner arbetet 20:15 och är då både trötta och dammiga men nöjda med kvällens insats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *