Köket beställt

2019-10-12 Göteborg

Första strykningen klar

Förmiddagen går ut på att slipa det vi spacklade igår kväll och resultatet blir till belåtenhet. Vi bestämmer oss för att låta slipdammet lägga sig innan vi ska börja med målningen och tar sikte på Bäckebol och Bauhaus.

Dagens inköp är att införskaffa gipsskivor till köket där kaklet har suttit. Tyvärr är en VW Passat kombi inte tillräcklig för detta ändamål och vi delar upp skivan i 2 x 120 cm samt en på 40 cm och det gör vi med bägge gipsskivorna. Förstår för övrigt fortfarande inte konceptet med kombi, dessa kapade skivor hade lätt gått in i en sedanmodell.

Vi hinner även med att kolla in spishäll på MediaMarkt och Elgiganten. Begränsningen i bostaden är att det ”bara” är enfas och det kan max säkras 20 ampere: Vi hittar bra alternativ från Bosch och Siemens till detta.

När jag sågade bort lite gips i köket kom det gamla fram. Förmodligen en helt annan planlösning från början. Förvisso… Huset är ju 100 år 🙂

Väl tillbaka i Gamlestaden bestämmer vi oss för att demontera salningen i köket som ser bedrövlig ut. Tyvärr så går gipsskivorna sönder lite i överkant så det blir till att laga. Efter detta är det äntligen dags för målning. Kevin spärrmålar på den tapetserade väggen och jag ger mig på taket.

16:30 har Kevin bokat tid på Ikea för köksplanering. Det finns redan en grund klar från Ikea i Kalmar. Vi får hjälp med det sista och resultatet som presenteras är riktigt bra. Order läggs med undantag för Induktionshällen som är lite osäker. Leverans är klart bättre än förväntat och preliminärt datum är 3 november vilket är 2-3 veckor snabbare än förväntat.

Lite förändringar blir det och tyvärr påverkar det målningen i köket då vi kommer att riva ner trumman till fläkten. Med andra ord kan vi inte färdigmåla taket då det krävs lite mer rivningsarbete men det kommer att bli klart bättre med denna förändring.

Kvällen avslutas med käk i lägenheten samt en bedrövlig insats av Leksand hemma mot Linköping och nu är det EM-kval på TV då Sverige möter Malta på bortaplan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *