Köket börjar skönjas

2019-11-03 Göteborg

Fyra av fem nederskåp på plats

Bra start med parketten i köket

Morgonen börjar med att lägga parkettgolv i köket och det flyter på väldigt bra och vi är halvvägs redan vi klockan 10. Ut med spisen i bilen och vi fortsätter med resten av köksgolvet och är klara lite efter klockan 11.

Kevin får samtal om från transportören Bring att dem kommer kvart i tolv men dem är fem minuter sena. Vilka klåpare till killar som levererar köket. En av dem bär upp bänkskivan själv till tredje våningen och den är 3,38 meter lång och med underlimmad diskho. Tur att Kevin är med uppe i lägenheten och tar emot den annars vet i tusan hur det hade sett ut i lägenheten.

 

 

Parketten är lagd

Först lastar den paketen på en säckkärra som den försöker släpa upp i trappen, den tappar minst ett kolli och det är en kökslucka som skadas. Därefter bär den så mycket dem klarar av att bära. Kevin vägrar att släppa in den och tar emot i dörröppningen. Flera av kartongerna har skadat emballage så det blir att undersöka vilka skador som dem åstadkommit.

Dem försöker dra in en palltruck på gatstenen på innergården och det kan vem som helst räkna ut att det går inte. Upp kommer täcksidor och minst en av dem har skador som är synliga. Hipp som happ kommer köksfläkt och micro och gud vet hur det är med den.

 

 

Snyggt

Dem konkar upp kyl/frys och det är ingen mild behandling dem ger den. Efter det så kommer en av dem upp med diskmaskinen på ryggen och straxt därefter kommer inbyggnadsugnen på samma sätt.

När allt är levererat så ska Kevin signera mottagarkvitto och Kevin antecknar att det är två kolli med synliga skador och flera kolli med skadade kartonger. Då blir en av dem tjurig och ska se vad som är skadat och muttlar mest på polska.

När dem lämnat oss så åker vi till Ikea för att rapportera den eländiga leveransen och på vägen dit så dumpar vi spisen på återvinningsstationen.

 

Vilken röra med kartonger efter en bedrövlig leverans

Framme på Ikea är det ganska lång väntan men när vi får träffa en kille på kundservice har han full förståelse och Kevin får ett skadeärende upplagt. Killen meddelar även att Ikea Bäckebol har bytt transportör och valt bort Bring p.g.a. alla transportskador.

Tillbaka på Gamlestadstorget så börjar vi med monteringen av köket. Upp med basskenan och därefter dags att skruva ihop underskåpen. Tar lite tid men det rullar på bra och vi hinner med fyra av fem skåp innan vi lägger ner arbetet för dagen. I morgon kväll fortsätter vi monteringen.

För att inte tala om köket

Hallen belamrad med kartonger

 

 

 

 

 

 

 

 

Första skåpet på plats

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *