After work = Heavy work

2019-11-04 Göteborg

Stommarna är på plats och väntar på bänkskivan

Efter dagens vanliga arbete så var det dags att ge sig på köksinstallationen igen. Kevin kommer hem lite efter fem och på en timma hinner jag montera det sista nedre skåpet, skåpet där hällen ska sitta.

Vi mäter och justerar var respektive skåp ska sitta och fixerar dem och vi känner oss nöjda. Bort med allt skräp och vi måste flytta på en hel den kartonger med köksstommar, luckor och lådor.

Nästa moment är att montera in diskmaskinen som ska byggas in i köksinredningen och det är lite pill och monteringsinstruktionen är inte av normal ”kvalité” men vi lyckas tack vare Kevins ingenjörskonst.

Nästa moment är bänkskivan. Den ligger redan i köket men klåparna från Bring bar in den fel väg så vi måste kånka ut den och in i i vardagsrummet så vi får den rätt väg. Ett riktigt kraftrov visar det sig, skivan är inte bara tung den  är otymplig oxå och med 338 centimeters längd är det ett riktigt kraftprov.

Vi lyckas få in skivan hel och utan att slagit i någon vägg men ack så jobbigt. Väl inne i köket så ska den kapas i verklig längd och det blir ett evinnerligt mätande och tur att Kevin har huvudet på skaft. Trumman med fastighetsinstallationerna är dessutom inte riktigt rak så det blir att såga lite snett.

När sågningen är klar får jag en kall kåra längs ryggen då det känns som jag sågat fel. Kevin blir helt likblek när jag nämner min farhåga. Vi ger oss på att lyfta dit eländet och den glider på plats efter lite mindre justeringar och några konstiga lyft.

Den passar perfekt och vi är riktigt nöjda med resultatet. Vi kontrollväger och blir än mer nöjda med resultatet. Det blir rent ut skrivet skitsnyggt.

Ett fantastiskt resultat efter all möda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *